GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Ekonomi
16 Ocak 2016 Cumartesi 13:59

ÇED vizesi: AK Partili işadamı 3 ilçede sondaj yapacak!

AK Partili İşadamı Selim Gökdemir’in sahibi olduğu Megapol Elektrik Üretim A.Ş’nin Karşıyaka ve Çiğli’nin tamamı ve Bayraklı’nın bir kısmında jeotermal enerji için sondaj açma projesine İzmir Valiliği’nden ‘ÇED Gerekli Değil’ kararı verildi.

Onur DENİZ/EGEDESONSÖZ - 2009 seçimlerinde AK Parti Bayraklı Belediye Başkan Adayı olan iş adamı Selim Gökdemir’e ait Megapol Elektrik Üretim Mad. San. Tic. A.Ş’nin Karşıyaka ve Çiğli’de jeotermal aramak için yapacağı sondaj projesine İzmir Valiliği ‘ÇED Gerekli Değildir’ kararı verildi.

4 BİN 725 HEKTARLIK ALAN
İzmir Valiliği Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafına sunulan dosyada firma, Çiğli ve Karşıyaka ilçelerinde 2110 numaralı Jeotermal Kaynaklar ve Doğal Mineralli Sular İşletme Ruhsat sahası içerisinde 2 ayrı lokasyonda jeotermal kaynak arama sondajı yapılması planlandı. Toplam 4 bin 725 hektarlık alanlık sahada gerçekleşecek proje dosyasını değerlendiren Valilik, olur kararı alarak ‘ÇED Gerekli Değildir’ dedi. 

ARAMA NERELERDE YAPILACAK?
Projeyle birlikte ilk olarak Yamanlar Bölgesi, Bayraklı Postacılar, Onur Mahallesi sırtları ve Karşıyaka Sancaklı Köyü’ne yakın bölgede sondaj arama çalışmaları başlayacak. Toplam iki lokasyondan oluşacak projenin Karşıyaka’da kalan bölümünde 320 bin TL, Çiğli’de kalan bölümüne 390 bin TL olmak üzere toplam 710 bin TL’lik bedel belirlendi.