GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
18 Mart 2016 Cuma 18:44

Büyükşehir Meclisi karıştı: ‘Sosyal medya’ tartışması!

AK Partili Büyükkesim’in CHP’li bir üyenin Ankara saldırısı sonrası paylaşımını gündeme getirmek istemesi sonrası Büyükşehir Meclis oturumunda tansiyon yükseldi.

Onur DENİZ/EGEDESONSÖZ – Büyükşehir Meclisi Mart ayı üçüncü oturumu Başkan Aziz Kocaoğlu’nun yokluğunda Başkanvekili Sırrı Aydoğan idaresinde gerçekleşti.

Oturum bir önceki toplantıda onaylanan Kordon ve Pasaport Yönetmeliği revizyonunu tanıtımıyla başladı. Yeni yönetmelik kapsamında bölgeye getirilecek yeni düzenlemeler meclis üyelerine anlatıldı.

Gündem öncesi bir konuşma yapan Başkanvekili Aydoğan Çanakkale Zaferi’nin 101.yıldönümünü andı.

Grup sözcülerinin de günün anlam ve önemine ilişkin konuşmaları sonrası AK Partili Meclis Üyesi Kemal Büyükkesim söz aldı. Büyükkesim, Pazar günü 35 vatandaşın yaşamını yitirmesiyle sonlanan Ankara saldırısı sonrası bir CHP’li Meclis Üyesi’nin sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımları aktarmak istedi.



AK Partili Üyenin, “Bu meclis üyesinin ifadeleri Mustafa Kemal’in partisine yakışmıyor” çıkışı üzerine araya giren Başkanvekili Aydoğan, “Burası meclis… Buraya bu tür şeylerle gelmeyin. Gidin bunu başka ortamlarda açıklayın” dedi ve söz vermedi.



Aydoğan’ın tepkisi sonrası meclis bir anda karıştı. Büyükkesim, sosyal medya paylaşımıyla ilgili hazırladığı metni Aydoğan’a vermek için kürsüye yürüdü. Aydoğan, Büyükkesim’e aynı sözlerle konunun meclisin konusu olmadığını söyledi.



Büyükkesim meclis sırasına dönerken bu kez CHP’li üyelerle ve başkanlar arasında atışma yaşandı. Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş ve Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan da AK Partili Üyeye tepki gösterdi. Söz düellosunun ardından gerginlik yatıştı.

KOCAOĞLU’NA İSTİFA ÇAĞRISI
Oturumun dilek ve temenniler bölümünde söz alan AK Parti Grup Başkanvekili Bilal Doğan ise Kuş Cenneti’ndeki Flamingo Adası tartışmasını gündeme getirdi. Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun adanın Orman Bölge Müdürlüğü sitesinde yatırım olarak gösterilmesine tepkisi üzerine bakanlıktan gelen açıklamayı okuyan AK Partili Doğan’dan istifa çağrısı geldi. Doğan, “Geçtiğimiz oturumda Başkan Aziz Kocaoğlu, ‘Bakanlığın 1 kuruşu varsa gideceğim’ demişti. Ben bunu merak ettim ve araştırdım. 2004’ten bu yana Milli Parklar Genel Müdürlüğü’nün verdiği 650 bin liralık bir bedel var” diyerek istifa sözünü hatırlattı.