GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
23 Ocak 2024 Salı 12:29

Büyükşehir’e başkaldıran Başkan Tekin içini döktü: Bu kararı almaya mecbur bırakıldım!

Torbalı Belediye Meclisi’nin, Büyükşehir’e devredilen bina ve Göztepe’ye verilmek üzere yine Büyükşehir’e devri yapılan Pancar’daki 104 dönüm araziyle ilgili protokolü iptal ettiren kararı şok etkisi yarattı. Belediye Başkanı Mithat Tekin, “Keşke bu duruma gelinmeseydi. Kent Meydanı projesinde Büyükşehir sorumluluklarını yerine getirmeyince böyle bir karar almaya mecbur bırakıldım. Defalarca uyarıda bulunduk, ödemeleri yapın, şu projenin tamamlanma süreci uzamasın, dedik” açıklamasında bulundu.

Muhittin AKBEL / EGEDESONSÖZ – Torbalı Belediye Meclisi, son oturumda, İzmir Büyükşehir’e devredilen iki mülkle ilgili protokolü iptal ederken, Cumhur İttifakı’nın meclis üyelerinin de destek oylarıyla alınan bu kararın yankıları devam ediyor. Torbalı Belediye Başkanı Mithat Tekin, böyle bir karar almaya mecbur bırakıldığını öne sürdü.

- PROTOKOLLER İPTAL... TORBALI, BÜYÜKŞEHİR'E BAŞKALDIRDI!

BÜYÜKŞEHİR’DEN DEVREDİLEN MÜLKLERİ GERİ İSTEDİ
İnşaat halinde olan, Torbalı Belediye hizmet binası olarak düşünülen binayı, İsmail Uygur Kent Meydanı projesini yapma karşılığında Büyükşehir’e devreden Torbalı Belediyesi, aynı zamanda Pancar’da bulunan 104 dönümlük arazinin belediyeye ait 6 parçasını da Büyükşehir’e devretmişti.

BÜYÜKŞEHİR, CÜZİ BİR MADDİ KATKI DIŞINDA KATKI YAPMADI
Büyükşehir’in, meydan projesine cüzi bir katkı koyduğunu, projeyi kendi imkanlarıyla tamamlamaya çalıştıklarını anlatan Torbalı Belediye Başkanı Mithat Tekin, Egedesonsöz’e şu açıklamalarda bulundu:

“Pancar’da, Göztepe’nin spor tesisi yapılması için tahsis edilen 104 dönüm arazi var. O arazideki 7 parçayı Büyükşehir’e devrettik, ancak 6 parça üzerinde Cumhurbaşkanlığının “devredilemez” şerhi var. Dolayısıyla 6 parça araziyi devredemedik, kaldı öyle. İnşaatı yarım kalmış bir belediye binamız vardı, onu da devretmiştik Büyükşehir’e. Bunun karşılığında Büyükşehir, İsmail Uygur Kent Meydanı’nı yapacaktı. Önce tamamını yapmayı taahhüt etti, sonra yüzde 60’a indi Büyükşehir’in desteği. Fakat cüzi bir maddi katkı dışında katkı yapılmadı. Bir benzin istasyonu ve bir de arazi sattık. Projeyi tamamlamak için mülk satmak zorunda kaldık. O satışlardan gelen parayla meydan projesini yüzde 70 aşamasına getirdik. Protokole uyulmadığı için devrettiğimiz arazileri ve belediye binasını geri istiyoruz.  Bizi protokolü iptal ettirme noktasında, böyle bir kararla mecbur bıraktılar. Keşke her şey yolunda gitseydi de bunlar olmasaydı”

MUHALEFETİN DESTEĞİNE TEŞEKKÜR ETTİ
Başkan Mithat Tekin, Meclis’teki Cumhur İttifakı mensubu üyelerin bu karara destek oyu vermelerinden dolayı teşekkür etti. Tekin, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Torbalı’da muhalefet partilerine mensup meclis üyeleri de gelişmeleri yakından takip ediyor. Bizler doğru, dürüst insanlarız. İşimizi düzgün yapıyoruz ve her şey Torbalı için diyoruz. Torbalı’nın menfaatine bir karar olduğu için muhalefet partisinin meclis üyeleri de bizim kararımıza destek verdi. Hepsine canı gönülden teşekkür ediyorum. Burada önemli olan şahıslar veya partiler değil, Torbalı’dır, Torbalı’nın menfaatleridir. Tekrar söylüyorum; beni böyle bir karar almaya mecbur bıraktılar. Defalarca uyarıda bulunduk, ödemeleri yapın, şu projenin tamamlanma süreci uzamasın, dedik. Bu projeyi Büyükşehir de aslında istememişti. Pazarcılar kışkırtıldı. Genel başkana dahi şikayet edildik. Büyükşehir bu projenin olmasından yana değildi. Kendi imkanlarımızla yapmak zorunda kaldık, iyi de yol kat ettik. Torbalı’nın geleceğine yapılan büyük bir yatırıma imzamızı attık. Keşke böyle olmasaydı, bu duruma gelmeseydi.”

BİNANIN GELECEĞİ NE OLACAK?
İzmir Büyükşehir’in kız yurdu yapmak istediği inşaat halindeki bina ile ilgili nasıl bir tasarrufta bulunmayı düşündükleri yönündeki soruya, Başkan Tekin’den şu yanıt geldi:

“O binayı Kaymakamlık da istemişti. Tabii ki bedava verecek değiliz, karşılığında belki bir yer alırız, takas yaparız.  Eğer o da olmazsa, belediye hizmet binası olarak kullanırız. O binanın nasıl kullanılacağına dair tasarrufta bulunacak kişi, yeni belediye başkanımız olacaktır.”