GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
13 Ağustos 2024 Salı 11:42

Büyükşehir'den uyarı: Heykel kararı komisyonda!

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi'nde MHP grubu tarafından milli futbolcunun bozkurt yapan heykelinin İzmir’de dikilmesini önerisi mecliste oy birliği ile komisyonlara gönderilmişti. Konuyla ilgili olarak Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkan Vekili Altan İnanç'tan açıklama geldi.

EGEDESONSÖZ- Milliyetçi Hareket Partisi Grup Başkanvekili Bahadır Altınkeser’in Euro 2024’de bozkurt işareti yapan ve 5 maç ceza alan Merih Demiral’ın bozkurt yapan heykelinin kentin bir noktasında yapılması önerisi, belediye meclis gündemine gelmişti.

Tüm partilerin oy birliği ile komisyonlara sevk edilen öneri ile ilgili olarak Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkan Vekili Altan İnanç'tan açıklama geldi.

Açıklamada şunlara yer verildi:

12 Ağustos 2024 Pazartesi günü gerçekleştirilen İzmir Büyükşehir Belediye Meclisimizde MHP’li Grup Başkanvekili Bahadır Altınkeser’in, ‘bozkurt işareti’ yapan futbolcu Merih Demiral’ın heykelinin dikilmesine yönelik önergesi usul gereği,  ilgili komisyona gönderilmiştir.

İzmir’e milli futbolcu Melih Demiral’ın heykelinin dikileceği yönünde meclis kararı alınmamıştır ve bu yöndeki haberler gerçeği yansıtmamaktadır. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin bu bahsi geçen heykeli dikme kararı yoktur.