GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
13 Ağustos 2024 Salı 10:41

Buca'da iklim krizi kampı

Sürdürülebilir bir gelecek hedefiyle çalışan Buca Belediyesi, çağımızın en büyük sorunlarından biri olan iklim krizine karşı harekete geçti. Buca Belediye Başkanı Görkem Duman, “Sürdürülebilirlik kültürünü sadece Buca’ya değil, tüm kentimize yayacağız” dedi.

Buca Belediyesi, İzcilik ve Doğa Sporları Merkezi’nde İklim Çözümleri Kampı düzenledi. Kampın açılışı  Buca Belediye Başkanı Görkem Duman'ın konuşmasıyla başladı. Proje ortağı Tunceli'den gelen 18-35 yaş arası genç ve kadınların bulunduğu 120 katılımcı  kamptan yararlandı. 20 Ağustos’a kadar devam edecek kamp süresince, iklim çözümleri eğitimleri, çalıştaylar ve teknik geziler düzenlenecek. Ayrıca İklim 2030 Ağı Gençlik Beyanı hazırlanacak.

21 BELEDİYEYE EĞİTİM VERİLECEK
Kampın açılış töreninde konuşan Buca Belediye Başkanı Görkem Duman,  Buca Belediyesi olarak sürdürülebilir bir gelecek inşa etmek için kararlı olduklarını vurgulayarak, şöyle konuştu: “Proje kapsamında, 21 belediyeye Sürdürülebilir Enerji ve İklim Eylem Planı eğitimi vereceğiz ve diğer belediyelerin bu alandaki çalışmalarını desteklemiş olacağız. İklim değişikliği ile mücadelede etkili adımlar atılmasına katkıda bulunmak, belediyeler arasında bu alanda iyi bir örnek teşkil etmek ve iş birliğini güçlendirmek de temel hedeflerimiz arasında yer alıyor. Bugün burada başlattığımız İklim Çözümleri kampı, sadece bir etkinlik değil; geleceğe yönelik bir yatırım, iklim değişikliğiyle mücadelede kararlı duruşumuzun bir yansımasıdır. Buca’mızın doğası ve toplumu için çalışarak, iklim değişikliği konusunda farkındalığı artırmak ve özellikle gençlerimize bu mücadelenin ön saflarında yer almaları için ilham vermek istiyoruz.”

ÇEVRE DOSTU PROJELER
Türkiye-AB Yeşil Gelecek için Şehir Eşleştirme İklim Değişikliği Mücadelesinde Biz de Varız Projesi kapsamında Almanya'daki Stuttgart Belediyesi ile kurdukları iş birliği sayesinde, iklim değişikliği ile mücadelede en iyi uygulamaları şehre kazandırmayı hedeflediklerini dile getiren Başkan Duman, “Görev süremiz boyunca enerji verimliliği, yeşil alanların korunması, atık yönetimi gibi çevre dostu projelerimize yenilerini ekleyeceğiz. Yapacağımız bilinçlendirme çalışmalarıyla kentimizde fosil yakıt tüketimini azaltılıp, yenilenebilir enerji kaynakları kullanımını teşvik edeceğiz. Gereksiz tüketimin önüne geçerek israfı önleyeceğiz. Ağaçlandırma çalışmalarıyla yeşil nüfusunu da artıracağız. Böylece, sürdürülebilirlik kültürünü sadece Buca’ya değil, tüm kentimize yayacağız” dedi.