GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
8 Ekim 2024 Salı 15:22

Büyükşehir'de kadınlar Özge için eylemde!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı, İZENERJİ Şirketi’nde Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nde çalışan Özge Polat'ın eski eşi Serkan Yıldız tarafından ağır yaralanması Polat'ın mesai arkadaşları tarafından protesto edildi. Açıklamada "6284’ün etkin uygulanmadığı ve katillerin, tecavüzcülerin, tacizcilerin iyi hallere salıverildiği, aramızda olmalarına müsaade edildiği için her gün ÖLÜYORUZ! Cezasızlık politikanızdan bir an önce vazgeçin! Bu adaletsiz düzeniniz ülkeyi cehenneme çevirdi!" denildi.

Büşra ÇETİNKAYA / EGEDESONSÖZ - İzmir’de iki yıl önce boşanmış olan İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı, İZENERJİ Şirketi’nde Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nde çalışan Özge Polat,  Çiğli'de işe giderken beklediği durakta eski eşi tarafından vuruldu.

Genel-İş İzmir 2 No'lu Şube üyesi olan Polat'ın mesai arkadaşları, Kültürpark'ta bulunan İzmir Büyükşehir Belediyesi 1 No'lu Hol önünde toplandı. Polat için adalet isteyen kadınlar baştan aşağı siyah giyinerek kadına şiddeti protesto etti. 

TÜM BEL SEN İzmir 1 No'lu Şube Kadın Komisyonu ve Disk Genel İş İzmir 2 No'lu Şube basın açıklaması düzenledi. 

Açıklamayı Genel-İş İzmir 2 No'lu Şube İdari İşler Temsilcisi Ebru İvgen okudu. 

Açıklama şöyle:

"Kadınların kazanılmış tüm haklarına, özgürlüğüne ve eşitliğine düşman olanları çok iyi tanıyoruz. 6284’ün etkin uygulanmadığı ve katillerin, tecavüzcülerin, tacizcilerin iyi hallere salıverildiği, aramızda olmalarına müsaade edildiği için her gün ÖLÜYORUZ!

Erkek şiddetinin gücünü, sağlanamayan ADALET sisteminden aldığı açıktır.

Her gün çocuk ve kadın cinayeti haberi aldığımız şu günlerde yine katillerin çok uzağımızda olmadığını gördüğümüz ve bizi derinden üzen bir haberle daha sarsıldık.

2 Nolu Şubemizin örgütlü olduğu Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığında görevli mesai arkadaşımız kız kardeşimiz, 2 yıl önce boşandığı SERKAN YILDIZ tarafından defalarca kez şikayetçi olmasına ve koruma kararı aldırmasına rağmen! ense ve karın bölgesinden ateşli silahla yaralanarak hayattan koparılmak istenmiştir. Yoğun bakıma alınan kız kardeşimizin sağlık durumu ciddiyetini korumaktadır.

Kadınların bedeni ve yaşam hakkı üzerindeki ellerinizi çekin, erkek adalet değil gerçek adaletle yana olun! Görevini yapın; çocuklara, kadınlara, LGBTİ+’lara yönelik her türlü şiddetin önlenmesi için neden bekliyorsunuz?

Cezasızlık politikanızdan bir an önce vazgeçin!

Bu adaletsiz düzeniniz ülkeyi cehenneme çevirdi!

Biz kadınlar biliyoruz ki hepimiz BİRBİRİMİZİN ÇARESİYİZ!

“İstanbul Sözleşmesi yaşatır” diye boşuna söylememiştik. Gelinen noktada sadece bir sözleşmeden değil akıl ve sağduyudan çıkılmasının, çağdaş, anlayış ve eşitliğe prim verilmesi politikasının sonuçlarını yaşıyoruz. Son olarak diyoruz ki ASLA YALNIZ YÜRÜMEYECEĞİZ! Kadın düşmanları devrini kapatacağız, İSTANBUL SÖZLEŞMESİNİ geri getirecek ve 6284’ü uygulatacağız.

Kadın cinayetlerini durduracağız!

ARTIK YETER!

ÖZGÜRCE YAŞAMAK İSTİYORUZ!

EŞİTLİK VE ADALET İSTİYORUZ!"