GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
8 Ekim 2024 Salı 12:30

2. Uluslararası Mitoloji Film Festivali Manisalılarla buluştu

TÜMAV Vakfı tarafından düzenlenen 2. Uluslararası Mitoloji Film Festivali, Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla Manisalı sanatseverlerle buluştu. “İnsanlığın Ortak Hikayesi” sloganıyla gerçekleştirilen festivalde sanatseverlere film gösterimleri, müzik dinletisi ve söyleşilerden oluşan zengin bir gün yaşatıldı. Festivale katılan Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ulaş Aydın, “Mitolojik öğeleri son derece zengin ve görkemli olan Manisa’da mitolojinin gündeme gelmesinin, tartışılmasının çok kıymetli olduğunu” söyledi.

TÜMAV Vakfı tarafından düzenlenen 2.Uluslarası Mitoloji Film Festivali (UMFF) İzmir ve İstanbul’un yanı sıra bu yıl Manisa’da da sanatseverlerle buluştu. “İnsanlığın Ortak Hikayesi” sloganıyla hayata geçirilen festival kapsamında ilk olarak,  ‘Efsaneler ve Masallar Paneli’ yapıldı. Ardından  ‘Çocuk ve Balıkçıl’, ‘Asteriks ve Oburiks: Orta Krallık’ filmleri gösterildi ve ‘Mitolojide Ana Temalar’ konulu panel düzenlendi.  Etkinlikler, Grup Trio müzik dinletisi ile sona erdi.

“Manisa Mitolojik Öğeleri Son Derece Zengin Bir Kent”
Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ulaş Aydın,  Festivali Manisa’da misafir etmekten büyük mutluluk duyduklarını belirterek, şunları söyledi: “Manisa Büyükşehir Belediyesi olarak, Başkanımız Sayın Mimar Ferdi Zeyrek’in çizdiği perspektifle Manisa’nın capcanlı bir sanat şehri olması için var gücümüzle çalışıyoruz. Gelecek yılarda da Büyükşehir Belediyesi olarak, Festivali desteklemeye devam edeceğiz. Mitolojik öğeleri son derece zengin ve görkemli olan Manisa’da mitolojinin gündeme gelmesinin, tartışılmasının çok kıymetli olduğunu düşünüyoruz.”

“Bu Yıl Üç Şehre Yayıldık. İzmir, Manisa ve İstanbul”
Festival Direktörü Gülşah Elikbank ise gelecek yıllarda festivali daha da yaygınlaştırmayı amaçladıklarını anlattı. Elikbank, “Festival bize şunu gösterdi; insanlar doğru bir tema etrafında birbirleri ile yeniden diyalog kurmak, eskiyi hatırlayıp yeniyi farklı inşa etmek istiyorlar. Biz de bu arzulanan değişimin tetikleyicisi olabileceğimizi hissettik ve bu yıl üç şehre yayıldık. İzmir, Manisa ve İstanbul. Gönlümüzden geçen ise Anadolu'ya da ulaşabilen gezici bir festivale dönüşmek. Adeta Olimpiyat ateşinin elden ele gezmesi gibi…”

UMFF, Manisa’nın ardından 9-10 Ekim tarihlerinde İstanbul’da olacak. Festival kapsamındaki tüm etkinlikler herkese açık ve ücretsiz.