GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
İş Dünyası
4 Haziran 2024 Salı 22:08

Borsa ve kripto para kazançlarına vergi iddiası

Bloomberg, Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın borsa yatırımları ve kripto varlıklardan elde edilenler dahil finansal faaliyetlerin vergilendirilmesine yönelik bir çalışma yürüttüğünü bildirdi. Konuyla ilgili bakanlıktan henüz resmi bir açıklama yapılmadı

Bugün Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi yüzde 1.82'lik düşüşle 10 bin 365 puana geriledi. Söz konusu düşüşte borsa ve kripto para kazançlarına yönelik vergilendirme çalışmalarının yürütüldüğüne dair haberler etkili oldu.

Bloomberg’ün konuyla ilgili bilgi sahibi olan yetkililere dayandırdığı haberine göre, Hazine ve Maliye Bakanlığı borsa yatırımlarından ve kripto varlıklardan elde edilenler de dahil olmak üzere finansal faaliyetlerin vergilendirilmesine yönelik bir çalışmayı sürdürüyor.

Haberde yetkililerin, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in AK Parti'nin hafta sonunda Kızılcahamam'da gerçekleştirilen İstişare ve Değerlendirme Toplantısı'nda bu konuyu gündeme getirdiğini belirttiği ifade edildi. Şimşek'in görüşmede tüm finansal gelirlerin düzgün bir şekilde vergilendirilmesi gerektiğini vurguladığı belirtildi.

BORSA KÂRLARI VERGİLENDİRİLMİYOR

Halihazırda Türkiye'de borsa işlemlerinden elde edilen kârlar vergilendirilmiyor. Yayımlanan habere göre bir bakanlık yetkilisi Bloomberg'e konuyla ilgili çalışmaların devam ettiğini doğruladı ancak nihai bir karar alınmadığını söyledi.

RESMİ AÇIKLAMA YOK

Piyasaları etkileyen bu haberle ilgili ise Hazine ve Maliye Bakanlığı henüz resmi bir açıklama yapmadı.