GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
İş Dünyası
4 Haziran 2024 Salı 13:24

İzmir'den Ankara’ya çıkarma... Gündem kentsel dönüşüm!

T.C. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki’yi ziyaret eden İzmir Ticaret Odası Başkanı Mahmut Özgener, İzmir Ticaret Odası olarak yürüttükleri projelerle ilgili tüm taleplerinin olumlu karşılandığını belirterek, “Bakanlığımız, İzmir’in kentsel dönüşümün merkezi olması konusunda çok kararlı. Bizler de çalışmalarımızı bu yönde sürdürerek, kentimizin dönüşümü için elimizden geleni yapacağız” dedi.

İzmir Ticaret Odası (İZTO) Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener ve Meclis Başkanı Selami Özpoyraz, T.C. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki’yi ziyaret etti. Ziyarete, İzmir Milletvekilleri Ceyda Bölünmez Çankırı ve Mahmut Atilla Kaya, İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları Cemal Elmasoğlu ve Emre Kızılgüneşler, İzmir Ticaret Odası Genel Sekreteri Prof. Dr. Mustafa Tanyeri ile Genel Koordinatör Pınar Karayılanoğlu katıldı.

İZMİR’İN PROJELERİ KONUŞULDU
İzmir’e ivme kazandıracak projeler için yoğun bir çalışma yürüttüklerini ifade eden İZTO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener, “Sayın Bakanımızla, İzmir Ekonomi Güzelbahçe Kampüsü’nün imar planı ve Balçova kampüsümüzün geleceğiyle ilgili plan tadilatlarıyla ilgili fikir alışverişinde bulunduk. Cemal Gürsel Kışlası’nın Milli Emlak’tan devri ve imarı için görüştük. Konuyla ilgili son görüşmeyi Savunma Bakanımız Sayın Yaşar Güler ile yapacağız. Görüşmede ayrıca, İzmir merkez ilçelerinde mühendislik hizmet almamış yapıların ada bazında kentsel dönüşümün sağlanması ve kent merkezinde sağlıksız koşullarda hizmet vermeye çalışan çarşı ve sitelerdeki iş yerleri ve aynı zamanda yeni işyeri alanlarının yaratılması için mera vasfını yitirmiş arazilerin imar dönüşümlerini sağlayarak arsa yaratılması konusunda görüş alışverişinde bulunduk” dedi.

ÖZGENER’DEN TEŞEKKÜR
T.C. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki’nin kentsel dönüşüm konusunun özellikle altını çizdiğini belirten Özgener sözlerini şöyle sürdürdü:

“Sayın Bakanımız Özhaseki tüm taleplerimizi büyük bir hassasiyetle dinledi ve Bakanlık olarak gerekli desteği vereceklerini iletti.  Ayrıca Bakanlığımızın kentsel dönüşüm konusundaki hassasiyetini ve bu konuda atılacak adımlarda verecekleri destekleri de gördük. Kendisi İzmir’in en önemli konusunun kentsel dönüşüm olduğunu vurguladı. Orta Anadolu’da İzmir ve İstanbul’un kentsel dönüşümün merkezi olması gerektiğini ifade etti. Dünya Bankası kredisinin İzmir’deki kentsel dönüşüm planlamalarında daha etkin kullanımı konusunda farkındalık yaratmamız gerektiğini söyledi. Bu verimli görüşme için, Başta T.C. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız Mehmet Özhaseki olmak üzere tüm Bakanlık bürokratlarımıza teşekkür ediyoruz”