GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
11 Ocak 2016 Pazartesi 10:13

Bornova’nın kadınlarına iş garantili kurs

Bornova Belediyesi’nin MTK Tekstilciler Sitesi ve Ege Üniversitesi ile işbirliği yaparak İŞKUR destekli olarak bayanlara özel açtığı iş garantili meslek edindirme kursunun yeni dönemi başladı. 15 kursiyer ile 2016 yılına başlayan kurstan 2015 yılı içinde 100 kadın iş sahibi oldu.

Bornova Belediyesi, MTK Tekstilciler Sitesi ve Ege Üniversitesi ile işbirliği yaparak kadınlara yönelik olarak açtığı meslek edindirme kursu yeni döneme başladı. MTK içinde gerçekleştirilen ve yeni döneme 15 kursiyer ile başlayan kurstan bir yıl içinde 100 kadın iş sahibi oldu.

Bornova Belediyesi’nin sosyal sorumluluk projelerinden biri olarak hayata geçirilen ve 2.5 ay süren eğitimlerde konfeksiyon işletmelerinde çalışacak dikiş operatörleri yetiştiriliyor. İş güvenceli olarak düzenlenen kursta Ege Üniversitesi Tekstil Mühendisliği Bölümü öğretim görevlileri kadınlara ders verirken, kurs mekanı ve makinelerinde MTK tarafından tahsis ediliyor. Kursu başarı ile bitirerek sertifika alan kadınlar ise hemen işe yerleştiriliyor.

Kadınlar için bir çok proje ve hizmeti hayata geçirdiklerini belirten Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, kadınların iş hayatında da aktif olarak yer almaları gerektiğini belirterek, “İlçemizde yaşayan 100 kadın vatandaşımız bu imkandan yararlanarak iş hayatına başladı. Bu kursları devam ettirerek, daha fazla kişiyi iş sahibi yapmak istiyoruz” dedi.

2015 yılında hayata geçirilen projeyle tekstil sektörüne nitelikle eleman kazandıklarını söyleyen MTK Tekstilciler Sitesi Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Sadi Doğan, “Evde oturan vasfı olmayan kadınlara bu kursta vasıf kazandırarak, iş sahibi olmalarını sağlıyoruz. Bu projeyi hayata geçiren ve bizlerin sorunlarıyla da yakından ilgilenen Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila başta olmak üzere, burada iş birliği yapan herkese çok teşekkür ederim” dedi.