GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
20 Ocak 2016 Çarşamba 16:34

Bornova'dan 24 saat kar mesaisi

Bornova Belediyesi, ilçe merkezinde de etkili olan kar yağışının yüksek kesimlerde hayatı olumsuz etkilememesi için 24 saat çalışıyor. Ekipler, tuzlama yapılan yolları açık tutmak için yoğun çaba harcıyor.

İZMİR - Bugün öğlen saatlerinde Bornova’nın merkezinde de etkili olan kar yağışı ilçenin yüksek kesimlerinde kartpostallık görüntüler oluştururken Bornova Belediyesi ekipleri, bu bölgelerde sorun yaşanmaması için gece-gündüz 24 saat çalışıyor. Özellikle yoğun kar yağışının etkili olduğu İzmir-Manisa yolu hattındaki Beşyol, Kurudere, Sarnıç, Yaka, Çiçekli ve Karaçam mahallelerinde ulaşım sorunsuz olarak sağlandı.

Meteorolojik tahminleri dikkate alarak bir gün öncesinden kar temizleme ve tuzlama araçlarını bölgeye gönderen Bornova Belediyesi, yolların kapanmaması için çalışmalarını sürdürüyor. Öte yandan Bornova Merkez’inden de ulaşım sağlanabilen Eğridere, Çamiçi ve Kayadibi mahallelerinde tuzlama çalışmaları yapıldı.

Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, özellikle ilçenin yüksek kesimlerindeki mahallelerinde yoğun kar yağdığını belirterek, “Ekiplerimiz büyük çaba harcayarak yolları açık tutmaya çalışıyor. O bölgelerde yaşayan vatandaşlarımızın herhangi bir olumsuzluk yaşamaması için tüm önlemlerimizi aldık. Özveriyle çalışan tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum.” diye konuştu.