GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
4 Haziran 2024 Salı 19:57

Belediye elini taşın altına koydu... Karabağlar'a doğalgaz müjdesi!

Karabağlar'da uzun süredir tartışmalara neden olan ve bir çok mahallenin en temel talepleri içerisinde yer alan doğalgaz sıkıntısı ile ilgili Karabağlar Belediyesi kritik bir karar aldı. İlçe sınırları içerisinde dönüşüm gibi konular nedeniyle doğalgazın gidemediği mahalleler için düğmeye basan Karabağlar Belediyesi, firmanın doğalgaz getirmesine ve olası zararların belediye tarafından karşılanması kararını aldı

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - Karabağlar Belediyesi uzun yıllardır beklenen ve ilçenin en önemli sorunları arasında yer alan ancak  dönüşüm çalışmaları yapılması planlandığı için bir türlü başlanamayan doğalgaz hattı ile ilgili kritik bir karar aldı.

Meclis üyeleri tarafından verilecek önergeler kısmında CHP'li meclis üyelerinin önergesi ile birlikte Uzundere Mahallesi,  Salih Omurtak, Bahriye Üçok, Limontepe, Umut, Ali Fuat Erden, Gazi, Devrim, Uzundere, Özgür, Yüzbaşı Şerafettin, Cennetçeşme Mahalleleri ile Yurtoğlu, Adli İpekçi, İhsan Alyanak, Peker, Osman Aksüner, Aşık Veysel, Aydın mahallelerinin bir kısımlarını kapsayacak olan çalışmalar için meclis  onay istendi.

SORUMLULUĞU KARABAĞLAR BELEDİYESİ ÜSTLENDİ
Acil kaydı ile komisyonlara gönderilen ilgili önergeler sonrası meclise yaklaşık 30 dakikalık ara verilirken, ara sonrası ise ilgili talep meclisten oy birliği ile kabul edildi. Buna göre yer alan mahallelerde 10 yıl içerisinde olası bir planlama yapılması, kentsel dönüşüm çalışmasının başlaması durumunda doğalgaz firması için doğacak zararları Karabağlar Belediyesi'nin karşılama garantisi verilmiş oldu. Alınan karar sonrası ise son karar doğalgaz firmasında bulunuyor.  

KINAY: TAKİPÇİSİ OLACAĞIM
Alınan kararla ilgili konuşan Karabağlar Belediye Başkanı Helil İnay Kınay, "Öncelikle çalışmalarımızla ilgili bugün meclisimizde de gündeme gelen komisyon Acil koduyla hızlı bir şekilde değerlendirilen ve Karabağlar için en önemli sorunlarımızdan bir tanesi olan doğal gazla ilgili yapılan değerlendirmeler ve çalışmalarda meclis üyelerimize katkıları için teşekkür ediyorum. Geçtiğimiz ay içerisinde sosyal medya hesaplarımızdan ya da çeşitli değerlendirmelerle mahalle yaptığımız toplantılarda da olduğu gibi bizler ilgili kurumlarla görüşerek, bu çalışmaları hızlandırarak, belediyemizin yetki ve sorumluluğunda olacağım süreçlerle ilgili kendi üzerimize düşeni yaparak diğer kurumlarla olan çalışmalarımızda da iş birliği ve koordinasyonu yürüterek bu sorunun çözülmesi için üzerimize düşeni yapma noktasında tüm adımlarımızı attık, atmaya devam ediyoruz. Bugün aldığımız kararlarla beraber de bu sürecin sonuçlarını artık sokaklara yansıması noktasında da yine takipçisi olacağımızı paylaşmak isterim. Emek veren herkese de bu anlamda teşekkür ediyorum" dedi.