GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
4 Haziran 2024 Salı 18:42

Çiğli'de kritik plana itirazlara ret!

Çiğli Belediyesi, Haziran ayı olağan meclis toplantısının ikinci oturumu yapıldı. 1/1000 ölçekli Büyük Çiğli Ova Kesimi  Uygulama İmar Planı Revizyon Değişikliklerine askı sürecinde yapılan itirazlar oy çokluğu ile mecliste reddedildi.

Büşra ÇETİNKAYA/EGEDESONSÖZ - Çiğli Belediyesi Haziran ayı olağan meclis toplantısı, belediye binasında gerçekleşti. Toplantının ikinci oturumu, Belediye Başkanı Onur Emrah Yıldız başkanlığında yapıldı. 

Başkan Yıldız, Kayseri'de SF-260D tipi bir eğitim uçağının kaza yapması sonrasında şehit düşen Çiğlili ve Örnekköylü pilota başsağlığı dileyerek ikinci oturumu başlattı.



Plan ve Bütçe Müdürlüğünün 1/1000 ölçekli Büyük Çiğli Ova Kesimi  Uygulama İmar Planı Revizyon Değişikliklerine askı sürecinde yapılan itirazlar ile ilgili konunun oy çokluğuyla reddine ilişkin kararın komisyondan geldiği şekliyle oylanması talep edildi.  AK Parti grubu komisyon tarafından hazırlanan raporun okutulmasını istedi. Gündem maddesi oy çokluğuyla kabul edildi.

Çiğli Sasalı Mahallesi 1/1000 ölçekli koruma amaçlı uygulama imar plan notlarında değişiklik  yapılması ile ilgili konu, komisyondan geldiği şekliyle oy birliğiyle meclisten geçti.



Emlak ve İstimlak Müdürlüğünün, Çiğli sınırları içerisinde mevcut ve yeni oluşacak kiralama işlemlerine uygun taşınmazların 5 yıl süre ile kiralanması ile ilgili konu, meclisten oy çokluğu aldı.