GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
15 Haziran 2024 Cumartesi 11:50

Bayramlaşma töreninde protesto şoku!

CHP’nin Kültürpark’ta yapacağı bayramlaşma töreni işçi protestosuna sahne oldu. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden işten atılan işçiler törenin yapıldığı alana gelerek “İşimizi Geri İstiyoruz” sloganını attı.

Oktay GÜÇTEKİN/EGEDESONSÖZ- Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanlığı, Kültürpark içinde bulunan İzmir Sanat'ta bayramlaşma töreni düzenledi.

İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat, belediye başkanları ve il-ilçe yöneticilerinin katıldığı törene İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay katılmadı. Büyükşehiri temsilen Birinci Başkanvekili Altan İnanç törene katıldı.

GÖRÜNTÜLER LİNKTE

Törene İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden işten atılan işçiler damgasını vurdu. “İşimizi Geri İstiyoruz – İZDOĞA-İZENERJİ İşçileri” pankartı açan işçiler, işe geri alınma taleplerini dile getirdi.

"TUGAY MASAYI DEVİRDİ"
İşçiler törenin bitmesinin ardından kürsüye çıktı ve bir konuşma yapıldı. Konuşmada "Bize söz verildi, bir masa kuruldu ve sayın Cemil Tugay bize ‘görüşeceğiz’ dedi. Ama bu masayı devirdiler, bizlerle görüşmek istemediler. Törene katılan CHP üyelerine sesleniyoruz; 25 gündür direniyoruz. Bu 25 günde neden bizlerin yanına geldiniz, bizleri görmediniz? Bize randevu ancak buraya geldiğimiz zaman veriliyor. Başka zaman randevu verilmiyor bize… Milletvekilleri bizi görmüyor. Belediye Meclisi Çeşme’de yapıldı, gittik. Sayın Tugay, Çeşme’de ‘o arkadaşları işe almayacağız’ dedi. Böyle bir şey yok. Biz direnmeye devam edeceğiz" denildi.