GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
14 Haziran 2024 Cuma 21:34

AK Parti’de bayramlaşma mesaisi… Kim/ne mesaj verdi?

Kurban Bayramı öncesinde AK Parti İzmir İl Teşkilatı, parti il merkezinde bayramlaşma programı gerçekleştirdi. Programda AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Medya ve Tanıtım Başkanı Hamza Dağ, AK Parti MKYK Üyesi Emre Cemil Ayvalı, Gençlik Kolları Genel Başkanı ve İzmir Milletvekili Eyyüp Kadir İnan, AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı, AK Parti İzmir Milletvekilleri Ceyda Bölünmez Çankırı, Yaşar Kırkpınar söz aldı. Söz alan isimler önemli mesajlar verdi.

Ozan EKİZ / EGEDESONSÖZ – Kurban Bayramı öncesi AK Parti İzmir İl Teşkilatı geleneksel bayramlaşma programını gerçekleştirdi. Program, partinin il merkezinde gerçekleştirildi.

Törene AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Medya ve Tanıtım Başkanı Hamza Dağ, AK Parti MKYK Üyesi Emre Cemil Ayvalı, Gençlik Kolları Genel Başkanı ve İzmir Milletvekili Eyyüp Kadir İnan, AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı, AK Parti İzmir Milletvekilleri Ceyda Bölünmez Çankırı, Yaşar Kırkpınar ve partililer katıldı.

SAYGILI’DAN GAZZE MESAJI
AK Parti İzmir İl Başkanı Saygılı yaptığı konuşmada, Gazze’de yaşananlara değinerek, “Bayramlar millet olarak birlik ve beraberliğimizin bu topraklarda yeminle mühürlenmiş özel ve mukaddes günleridir. İzmir’i birlik ve beraberlik şehri olarak görüyoruz. Şehrin kardeşlik kapısı da burası yani AK Parti’dir. İzmirlinin her sesini duyan, sorunlarını çözen bu kapı umuda ve saadete açılır. AK Parti İzmir olarak yaralarını sarmaya koştuk. Söz konusu Gazze olunca adalet diye haykırdık. Her ilçede mutlu bayramlar yaşansın diye teşkilatlarımız sosyal sorumluluk bilinciyle çalıştılar. Ülkemize ve bölgemize ve yerküreye AK Parti İzmir’in merhametli yüzünü gösterdik. Bayramda kalbimizde burukluk var. Gazze’de çocuklar kurban oluyor. Bir anne düşünün bakmaya doyamadığı çocuğuna bayramlık yerine kefen giydiriyor. Çocuklar anne babasının mezarına gidiyor. Bir coğrafyada Müslümanlar sistematik olarak soykırıma uğruyor. Dünya susuyor ve sadece bir gür ses yükseliyor. Erdoğan’ın sesi zalimin karşısında bir tokat gibi iniyor. Biz de Cumhurbaşkanımızın bu gür sesinden ilham alarak yerel diplomasi faaliyeti yürüttük. Dağ ve milletvekillerimiz ile istişarelerimizi yaptık. Büyükşehir ve 30 ilçe ile Gazze ile kardeş şehri olması için meclise sunduk ve oy birliği ile kabul edildi. Büyükşehir Belediyesi olarak meclis üyelerimiz oyları ile Gazze, kardeş şehir ilan edildi. Tel Aviv ile kardeşlik safsatasını İzmir’in utancı olmaktan çıkarmak için gerekenleri yapıyoruz. İzmir merhametli yüreklerin şehridir. Bir terör devleti ile kardeş şehri olması kabul edilemez” dedi.

‘CUMHURBAŞKANIMIZA TÜRKİYE YÜZYILININ EN BÜYÜK HEDİYESİNİ VERECEĞİZ’
Saygılı, son olarak şu ifadeleri kullandı:

İzmir’de AK Parti’nin sancağını 30 ilçede dalgalandıracak, Sayın Cumhurbaşkanımıza Türkiye Yüzyılı'nın en büyük hediyesini vereceğiz. Teşkilatlarımız her biri birbirine kardeşçe bağlı ama manevi varlıklarıyla özgür olacaklar. Özgürlükten kastım şudur. Cenab-ı Allah’ın bize yasakladıklarını yapmayan kutlu bir topluluk, seçkin bir cemiyet olabilmek. Fitneden, gıybetten, dedikodudan beri olmak. İyiliği çoğaltmak, kötülükten uzak durmak ve sevdiklerimizi de men etmek! İşte o zaman karanlığın zincirlerini kırarak gerçekten birbirimizin kardeşi olabiliriz. Her Mekkeli bir Medineliye sarılsın diyen çağlar ötesinin mübarek mesajını anlarsak, daha özgür, mutlu ve başarılı bir topluluk olacağız.

KIRKPINAR: YUMUŞAMAYA NE ÖNEM ATFEDECEĞİZ, NE YOK SAYACAĞIZ
Bayramlaşma programında söz alan AK Parti İzmir Milletvekili Kırkpınar, CHP ile AK Parti’nin görüşmeleri ve siyasette ‘yumuşama’ya dair açıklamalarda bulunarak, “Bugün burada olmaktan büyük bir mutluluk duyuyorum. Şükürler olsun ki sizin gibi dava ve yol arkadaşlarım var. Sizlerle birlikte Cumhurbaşkanımızın siyasetinde 22 yıldır yürüyoruz. Çok güzel şeyler yaptık, her alanda devrim niteliğinde hizmetlerimiz oldu. Bu davayla önümüzdeki süreçte bu hizmetlerimize hızlı bir şekilde devam edeceğiz. İki seçim atlattık. Yerel seçimlerde umduğumuz sonuçları alamadık. Ülkenin yönetiminde hizmetlerimize devam ediyoruz. Siyasette bir yumuşama söz konusu. Ne önem atfedeceğiz, ne yok sayacağız. Bundan sonraki süreçte üzerimize ne düşüyorsa bir adım daha ileri gitmemiz için özellikle teşkilatlarımızla birlikte topyekun çalışmalarımıza bir olarak hep birlikte devam edeceğiz. Filistin’de şehit olanlara Allah’tan rahmet diliyorum, mücadele verenlere buradan selam gönderiyorum. Katliama sessiz kalanları buradan lanetliyor ve kınıyorum” dedi.

AYVALI: İZMİR’DE YENİLGİ YENİLGİ BÜYÜYEN ZAFERİN TAŞLARINI DÖŞÜYORUZ
AK Parti MKYK Üyesi Ayvalı ise İzmir yerel seçim sonuçlarına değinerek, “Bugün Cumhurbaşkanımız G7 zirvesinde Gazze için dimdik duruyorsa biz de yerelde bütün iç hukuk yollarını tüketerek Gazzeli kardeşlerimizin yanında duruyoruz. Zor zamanlarda dost belli olur. Biz çağrı yapmadan Tel Aviv’den uzak kalıp Gazze’ye kucak açsınlar isterdik. İl başkanlığı çağrısı ile bu oluyorsa yine gurur duyuyoruz. Ciddi bir seçim sürecinden çıktık. Bazen yapamadıklarımıza odaklanıyoruz, bu yüzden 22 yıldır buralara azimle geldik. İzmir’de hakim parti olma yolunda çok önemli bir merhaleyi atlattık. Nereye gitsek vekillerimizin ve Dağ’ın çalışmalarını konuşuyor. Yaşanılan zorlukların kat ve kat fazlasını yaşadık. İkinci olduk ama başımız dik ayrıldık. Biz sabırlı neferleriz, İzmir’de de yenilgi yenilgi büyüyen zaferin taşlarını döşüyoruz” ifadelerini kullandı.

İNAN: İSRAİL EN GÜVENSİZ YER OLACAK
AK Parti Gençlik Kolları Genel Başkanı ve İzmir Milletvekili İnan ise konuşmasına Gazze’de yaşananlara değinerek, “Gazze’de 250 günü aşan büyük bir trajedi yaşanıyor. Gençlik Kolları olarak bu katliamın başladığı ilk günden beri Say Stop eylemleri yapıyoruz. Liseli kardeşlerimiz karne aldığı zaman çeşitli protestolarda bulundular. İzmir Gençlik Kollarımıza teşekkür ediyorum eylemleri için. Gazze’deki çocukların bugün okul ve hastaneleri yok. Anestezi yapılmadan ameliyat ediliyorlar. Dünyada Filistin davasının yılmaz savunucusu Erdoğan ve AK Parti kadrolarıdır. İsrail 70 senedir demir kubbe adıyla gelin buraya göç edin ve yaşayın dedi. En güvenli yer burası dediler. Demir kubbe 2,5 saatte yok oldu. Hepsi adalet önünde hesap verinceye kadar İsrail dünyanın en güvensiz yeri olacak” dedi.

‘CUMHUR İTTİFAKI OLARAK SIMSIKI BAĞLARLA DEVAM EDİYORUZ’
Cumhur İttifakı’na değinen İnan, “Cumhur İttifakı olarak sımsıkı bağlarla devam ediyoruz. İttifakımız en tecrübeli liderler arasında kurulmuştur. Cumhur İttifakı vatan, birlik ve beraberlik ittifakıdır. Cumhur İttifakı’na karşı ağzına geleni söylemekten çekinmeyenlerin gizli ittifakları çok iyi biliyoruz. Altılı masa faciasını yaşatan CHP, ittifakımıza dil uzatmaz. İzmir, Cumhur İttifakı’nın temelidir” ifadelerini kullandı.

‘BİR SONRAKİ TOPLANTIYI SAKIZ ADASI’NDA YAPACAKLAR’
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde yaşanan memur ve işçi eylemlerine değinen İnan, “31 Mart’tan itibaren İzmir belediyeleri krizden geçilmiyor. İzmir’de 5 yıllık tecrübesizlik yükleniyor. Bir önceki belediye başkanı Soyer, Seferihisar’dan geldi, orayı batırmıştı. Büyükşehir Belediye Başkanı olunca Seferihisar’a kaynaklar aktardı. Şimdi de Karşıyaka’dan gelen başkan var. Karşıyaka’da 3 milyar TL borcu bırakmıştı. Oradaki kiri pası temizlemeye çalışıyor. Karşıyaka’yı kurtarmaya çalışırken İzmir’i batırıyor. İzmir tarihinde görülmemiş eylemlere şahit oluyoruz. Bu krizleri çözsünler, bir sonraki toplantıyı Sakız Adası ve Samos Adası’nda yapacaklar” dedi.

‘HAMZA DAĞ İZMİR’İN REÇETİSİNİ KOYDU, ÇÖZMEK İSTERSEN REÇETE ORADA’
İZBAN ortaklığındaki gelen eleştirilere değinen İnan, “İzmir’de güzel olan işleri batırıyorlar. Bir milyar yolcuyu taşımış İZBAN’ı tartışıyorlar. Türkiye’de büyük bir etki uyandırmış kampanyayı gerçekleştirdik. Dağ, İzmir’in reçetesini koydu. Yüzde 40’ı şu an hayata geçmişti. İzmir’in sorunu çözmek istiyorsan rehber orada. Beş senede kronik sıkıntıları çöz” diyerek sözlerini bitirdi.

DAĞ, GAZZE’DE YAŞANANLARA DEĞİNDİ
Son olarak konuşma yapan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Medya ve Tanıtım Başkanı Dağ, Gazze’de yaşanan olaylara değinerek, “Bir bayramı daha yaşıyoruz. Bu cümlelere her bayram programında güzel şeylerden bahsetmek isteriz. Bir önceki bayramda da ifade ettiğimiz gibi buruk giriyoruz. Medeniyetin merkezi ve bu merkezde yaşananlar tarih boyunca tüm dünyanın takip ettiği hususlar olmuş. Gazze’de insanlık dramı yaşıyoruz. Bu soykırımı yapan Netanyahu ve teröristleri tüm dünyaya aslında insanlığın nasıl yok olduğunu ve aynı zamanda da sivil insiyatiflerle insanlığın nasıl savunulduğunu gösteren iki kutuplu bir dünya ortaya çıkardı. Devlet yönetenler dünyaya yıllarca insan hakları dediler ama buraya ortaya koydukları tamamen kendi iki yüzlülükler. Gazze’de ortaya konan direniş hem ABD’de de hem Avrupa’da eylemler gerçekleştirildi. Ülkemizde de ilk başladığı andan itibaren partimiz tepki ortaya koydu. Boykotlar yaptılar. Cumhurbaşkanımız ‘bu bir soykırımdır’ dedi. Ticari ilişkileri keserek hem millet ve hükümet olarak tepkimizi ortaya koyduk. İzmir’de teşkilatımızın Tel Aviv kardeş şehir iptalini istedi. Gazze kardeş şehir olarak ilan edildi. Bize göre yetmez. İzmir Tel Aviv’i kardeş şehir olarak devam ettiremez. Bugün yönetimde biz olsaydık bir saniye bile düşünmezdik. Bugüne kadar kalmazdı. Bugünden çok önce Tel Aviv çoktan çıkardı. Grubumuzun da mücadelesiyle Büyükşehir bu konuda gerekli adımları atacaktır” dedi.

‘CUMHUR İTTİFAKI MASALARDA KURULMADI’
Cumhur İttifakı’da dair mesajlar veren Dağ, “Cumhur İttifakı masalarda kurulmadı. Masa altından birbirine tekme atarak masa üstünden topluma birlik mesajları veren bir ittifak değildir. 15 Temmuz’da meydanlarda kurulan bir ittifaktır. İlkeler üzerine kurulmuş bir ittifaktır. Cumhur İttifakı sadece kurulmasıyla değil ortaya koyduğu politikalar ile yepyeni anlayışlar kazandırdı. Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi 2018, 2023 seçimleri en büyük kazanım olmuştur. Partimiz kurulduğunda partiyi milletimiz kurdu biz tabelayı astık diyorsak 15 Temmuz’da da bu ittifak kuruldu” ifadelerini kullandı.

‘SEÇİMLER BÖYLE OLSUN İSTEMEDİK AMA BİZE OY VERENLERİN HAKKINI KORUYACAĞIZ’
Yerel seçim sürecine değinen Dağ, “Bir seçim geçirdik. Canla başla çalıştık. Hepinizde olduğu gibi biz daha farklı bir netice almak istedik. Ciddi bir mücadele verdik. Hep beraber çok heyecanlı bir çalışma yaptık. İlk aday açıklanıp toplantı yaptığımızda ‘Hep beraber keyif alacağız, hiçbir şey bizim keyfimizi bozamayacak. Öyle bir ses vereceğiz ki Türkiye’nin tamamından duyulacak’ demiştim. Netice böyle çıkmadı. Böyle olsun istemedik. Hem ilçelerde hem de büyükşehirde iyi bir netice alacak çalışma yaptık. Yaptığımız çalışmalar ile insanlar tarafından anlatılıyor. Bu bize yetmez. Ortaya bir tablo çıktı. Bu tabloda bize bir görev düşüyor. Bu görev etkili muhalefet görevi. Bugün büyükşehirde katılımın bu kadar düştüğü dönemde bu kadar oy almışsak o insanlar bize kazanalım diye oy verdi. Bize oy verenlerin hakkını koruyacağız” dedi.

‘İZMİR’DE YÖNETEMEME SORUNU BAŞ GÖSTERİYOR’
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde yaşanan işçi ve memur krizlerine değinen Dağ, “İzmir’in kronik sorunlarını çözmek için günübirlik işler bize yetmez. Üç ayrı süre zarfında bakıyorum olanlara. Günübirlik işler İzmir’in meselelerini çözmez derken üç aylık süre zarfında işçilerle ve memurlarla yapılan sürecin yönetilememesi, Dağ gelirse işten atacak derken siz aynı yapıyorsunuz. Dağ gelirse SDT’leri ödetmeyecek deyip aynısını yapınca görüyoruz ki günübirlik işler dahi yapılamamakta. Yönetememe sorunu baş gösteriyor” ifadelerini kullandı.

İZBETON ELEŞTİRİSİ: PARTİ BÜYÜKLERİ VAR DOKUNAMIYORUZ DEMEYİN, FEZLEKE İSE FEZLEKE…
Son olarak İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı İZBETON’a dair eleştirilerde bulunan Dağ, şunları söyledi:

Seçim sonrası yönetimin değişmesi ile birlikte her şey açıkça ortaya çıktı. İZBETON altyapı işini çözmesi gereken bir kurum. Araçların alt takımlarını yapmaktan yorulduk dediler. İZBETON bunu yapmadı. Seçim geçti. Müteahhitlere çekler kesilmiş. Çeklerde sorun varmış. 30 milyona yakın çek karşılıksız çıktı. 3,5 milyar TL’lik borcu olduğu ifade ediliyor. Önceki yönetim gitti lüksüne giremezler. Üstünü örtelim lüksünüz olamaz. Parti büyükleri var dokunamıyoruz diyemezseniz. Fezleke ise fezleke, bunu yapmak durumundasınız. İnceleme araştırma ve soruşturma hepsini yapacaktık. Tüyü bitmemiş yetimin hakkını birilerine yedirtmeyecektir. Şu anki yönetim bunu yapmak zorundadır. Kol kırılır yen içinde kalır burada olamaz. Yukarıdan talimat gelebilir, başkanın üzerine gitmesi gerekir. Umarım bu konuda çekinmeden adım atarlar.