GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Otomobil
26 Haziran 2023 Pazartesi 10:00

Bayram öncesi talep patladı... Dolandırıcılara dikkat!

Araç kiralayacak vatandaşları dolandırıcılara karşı dikkatli olması konusunda uyaran Alpha Araç Kiralama Hizmetleri ve Danışmanlık A.Ş’nin sahibi Çağlar Öğmen,“Araç kiralama ödemelerinde havaleler şahıs hesaplarına yapılmaz. Firmaların kesinlikle şirket hesapları olmalıdır. Depozitleri gönderirken şahıs hesabı olduğunu gördükleri anda bunun bir dolandırıcılık olduğunu görmeleri ve uymamaları lazım” dedi

Diren ÇELİK/EGEDESONSÖZ- İzmir’de geçtiğimiz aylarda, sahte araba kiralama sitesi kuran dolandırıcılara baskın düzenlenmiş, çok sayıda kişi tutuklanmıştı. Kurban Bayramı öncesinde de 9 günlük tatil için kiralık araç şirketlerinde yoğunluk başladı. Sektör işletmecileri, vatandaşların otomobil kiralarken nelere dikkat etmesi hususunda uyarıda bulundu.

ŞAHIS HESAPLARINA HAVALE YAPILMAMALI
Araç kiralayacak vatandaşları dolandırıcılara karşı dikkatli olması konusunda uyaran Alpha Araç Kiralama Hizmetleri ve Danışmanlık A.Ş’nin sahibi Çağlar Öğmen, “Online sitelerden kiralama yapılacaksa firmaların global sitelerinden yapmaları gerekiyor. Bilinen firmaların merkezi sitelerinden kiralama yapmalarına dikkat etmeleri gerekir. Son zamanlarda çok bilinen firmaların ünvanlarının üzerine eklenerek dolandırıcılık yapıldı. Avis ve Garenta gibi internet sitelerinin üzerinde bu linkler değişitirilmiş. Vatandaşlar ismi görür görmez linkin tamamına bakmıyorlar. Burada dikkat edilmesi gereken en önemli konu linkin doğru olup olmadığını kontrol etmeli. Eğer internet üzerinden güven duymuyor ise; 444’lü numarasını arayıp rezervasyonunu telefon üzerinden gerçekleştirip ödemeyi de aracın teslimatında yapabilir. Burada kendini koruma altına alabilir. Vatandaşların kaçırdığı bir diğer nokta ise havaleler şahıs hesaplarına yapılmaz. Firmaların kesinlikle şirket hesapları olmalıdır. Depozitleri gönderirken şahıs hesabı olduğunu gördükleri anda bunun bir dolandırıcılık olduğunu görmeleri ve uymamaları lazım” ifadelerini kullandı.

ARAÇ KİRALAMAYA DA YÜZDE 50 ZAM
Kurban Bayramı döneminde de ekonomik sınıf bir aracın kiralama ücretinin 750 TL’den başladığını ifade eden Öğmen, “Bayramda bin TL’den kiralama başlıyor. Manuel ekonomik sınıf 750 TL’den başlıyor. Otomatik sınıfların ücreti ise bin TL’den başlıyor. Temmuz-Ağustos döneminde artan kur artışı ile birlikte araç alım değerleri de artacağı için kiralamalara da yaklaşık yüzde 50 artış bekleniyor” dedi.