GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Ekonomi
7 Aralık 2023 Perşembe 16:20

Bayraklı Şehir Hastanesi'nde maaş krizi!

Açılışı yapılan Bayraklı Şehir Hastanesi’nde çalışan işçiler 3-4 aylık birikmiş alacakları için iş bıraktı. Ailelerine para gönderemedikleri için isyan eden işçiler muhatap bulamadıkları için şikayetçi.

Metehan UD / EGEDESONSÖZ - İzmir’in en büyük hastanesi sıfatıyla açılan İzmir Bayraklı Şehir Hastanesi’nde yaşanan maaş krizi devam ediyor.

İnşaatı süreci boyunca da işçilerin haklarını alamadığı gerekçesiyle pek çok eyleme ev sahipliği yapan hastanede bir kez daha eyleme sahne oldu.

Gama-Türkerler Holding ortaklığında yap-işlet-devret modeli ile yapılan hastanede çalışan taşeron işçiler aylardır maaş alamadığı için iş bıraktı.

100 BİN LİRALIK ALACAK
Edinilen bilgilere göre açılşı yapılan hastanenin eksik kalan elektrik, mekanik ve boya işlerini yapan işçiler 4 aylık maaş alacağı bulunuyor. 50’ye yakın işçinin her birinin en az 100 bin TL alacağı bulunduğu öğrenildi.

AİLELERİNE PARA GÖNDEREMİYORLAR
Sorunu defalarca gündeme işçiler çözüm bulamayınca bugün şantiye yönetimin olduğu bölümde eylem yaptı. İşçiler 'Yönetim İstifa' sloganları attı.  Ailelerine para gönderemediği için isyan etme noktasına gelen işçilere ise Gama-Türkerler Holding’in ödeme yapmadığı cevabı verilyor. 

'BİTMEYEN HASTANE AÇTILAR'
Egedesonsöz’e konuşan İnşaat ve Yapı İşçileri Sendikası üyesi Mehmet Doğan, sorunu defalarca yönetimle görüşmelerine çözüm sağlanmadığını ifade etti. Doğan “Biz de işçiler eylem yapma kararı aldık ve iş bıraktık. Ödeme yapılmadığı sürece çalışmayacağız. Karşımıza bir yetkili çıkmıyor. Sürekli toplantı halindeler. Hakkımızı savununca da karşımıza polis dikiyorlar. Hastanenin hem açılmayan hem de açılan kısımlarında çalışmalarımız sürüyor. Bitmeyen bir hastaneyi açtılar. Hastane girişlerinde, koridorlarda ve odalarda çalışmalarımız sürüyor. Biz neden hastaları rahatsız ediyoruz. Ama hastanenin daha çok işi var. Hastanede hak-hukuk yok. Bir şey olunca hepimiz aynı bayrağın altında yaşıyoruz diyorlar." dedi.

SENDİKADAN AÇIKLAMA
Sendika tarafından yapılan açıklamada ise “İzmir Şehir Hastanesi Şantiyesinde ana firma Türkerler Holding taşeron Bael İnşaat bünyesinde çalışan inşaat işçi arkadaşlarımızın üç aylık birikmiş ücretleri verilmiyor. Verilmeyen ücretler için iş bırakan arkadaşlarımız polisin engellemesine rağmen şirket yetkililerinin bulunduğu ofislerin önünde eylemlerine devam ediyorlar. Sendika temsilcilerimizin de bulunduğu şantiyede işçi arkadaşlarımızın haklarını alması için gereken tüm adımları sendikamız atacaktır.” denildi.