GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
9 Mart 2016 Çarşamba 14:52

Bayraklı'da Alevi Dernekleri'nden isyan: Karabağ şaşırma...

Karşıyaka Şubesi Yamanlar Cemevi'nin kullanımına verilen düğün salonunun Bayraklı Belediyesi tarafından yıkılmak istenmesine tepki geldi. Eylemde “"Bu daha başlangıç mücadeleye devam" ve "Karabağ şaşırma sabrımızı taşırma" sloganları atıldı.
İzmir'in Bayraklı İlçesi'nde, 2009 yılında Karşıyaka Belediyesi tarafından inşa edilip Alevi Kültür Dernekleri Karşıyaka Şubesi Yamanlar Cemevi'nin kullanımına verilen düğün salonunun Bayraklı Belediyesi tarafından "gecekondu" olduğu gerekçesiyle yıkılmak istenmesine tepki geldi.

Yamanlar Semti'ndeki Alevi Kültür Dernekleri Karşıyaka Şubesi Yamanlar Cemevi'nin önünde toplanan yaklaşık 300 kişi, "Bu daha başlangıç mücadeleye devam" ve "Karabağ şaşırma sabrımızı taşırma" diye slogan attı.

Grup adına basın açıklamasını Alevi Kültür Dernekleri Karşıyaka Şube Başkanı Mehmet Bozkurt yaptı.

Bayraklı Belediyesi tarafından "gecekondu" olduğu gerekçesiyle yıkılmak istenen Yamanlar Cemevi'nin kullanımındaki düğün salonunun 2009 yılında Karşıyaka Belediyesi tarafından inşa edildiğini söyleyen Başkan Bozkurt, "Aleviler'in yaşam alanlarına müdahale edilmesi, bu alanların gerek merkezi, gerekse yerel yönetimlerin güdümüne alınması ve bu mümkün olmadığında bu alanlara el konulması, fiziken ortadan kaldırılması anlayışı bugün de sürmektedir. Alevi Kültür Dernekleri Karşıyaka Şubesi Yamanlar Cemevi, Karşıyaka ve Bayraklı ilçelerinde yaşayan yüz bini aşkın bir nufusu olan Alevi toplumumuza hizmet vermektedir. Yoksul ve dar gelirli insanlarımıza düğün hizmetini kamu hizmeti niteliğinde sunulmasını sağlayan cemevimizin düğün salonu da bir yaşamsal alandır. 7 yılı aşkın süredir herhangi bir uyarı ile karşılaşılmadan kullandığımız cemevi düğün salonunun 9 Mart'ta yıkılacağına ilişkin yazı derneğimize yaklaşık 1 ay önce tebliğ edildi. Hukuka uymayan yıkım kararı karşısında belediye başkanının mensubu olduğu siyasi partinin yerel ve genel yönetimi ile çeşitli merciler nezdinde yaptığımız bütün girişimler sonuçsuz kalmıştır. Düğün salonunun yıkımının durdurulması talebimize İzmir 6. İdare Mahkemesi, yıkım işleminin yürütmesinin durdurulmasına karar verdi. Şimdilik yıkım kararı durdurulmuştur. Bu yıkım işlemini, Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ'ın cemevimize ve yaşamsal alanlarına müdahalesi olarak algılıyoruz. Yaşam alanlarımıza sahip çıkacağımızı belirtmek isteriz" dedi. Açıklamanın ardından grup dağıldı. (dha)