GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
9 Mart 2016 Çarşamba 14:36

İzmir Amazon Riders’tan 8 Mart sürüşü

İzmir’de kurulan ve tamamı kadınlardan oluşan motosiklete topluluğu İzmir Amazon Riders 8 Mart’a özel şehir turu attı.

İzmir Amazon Riders’in etkinliğine İzmir’deki diğer motosiklet topluluklarında destek geldi. 70’ten fazla motosikletin birlikte yaptığı sürüşte direksiyonlarına pembe ve siyah kurdele bağlayan motosiklet tutkunu İzmirli kadınlar 8 Mart kadına şiddete hayır dedi.



Alsancak Limanı’ndan başlayan gece sürüşü İnciraltı’ında sona ererken Amazon Riders’lara İzmirliler büyük ilgi gösterdi. Trafik polislerinin de eskortluk ettiği etkinlikte topluluk üyelerinden Pelin Yıldız şunları söyledi: “Çok kısa zamanda güzel bir topluluk oluşturduk. Kadın olmanın zorlukları yanına bir de motorcu olmanın zorluklarını ekledik.  Biz motorcuların ve kadınların yaşadıkları zorluklara dikkat çekmek istiyoruz. Bugün kadınlar için çok özel bir gün. Biz kadın motorculara atfedilen imajı da sizlerin desteğiyle yıkmak istiyoruz. Bizler sadece deri kıyafet giyen, erkeklerin seksist bakış açısıyla değerlendirdiği insanlar değiliz. Herkes gibi normal hayatlar sürüyoruz. Bir çağrımızla bize destek veren motosiklet kulüplerine teşekkür ediyoruz. Kadına uygulanan her türlü şiddete ve ayrımcılığa hayır diyoruz” dedi.



İzmir Amazon Riders’ın 8 Mart sürüşüne İzmir’in ön gelen motosiklet topluluklarından HOG, İCMK Türk chopper ve İzmir Moto Clup destek verdi.