GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
16 Şubat 2016 Salı 00:47

Baykal'dan çarpıcı Kılıçdaroğlu mesajı

CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal, CHP tabanında partiye karşı büyük bir soğuma olduğunu, parti içerisinde huzursuzluk yaşandığını, yeni bir yönetimin gelmesi, değişimin şart olduğunu söyledi

CHP Eski Genel Başkanı, Antalya Milletvekili Deniz Baykal, CHP içerisinde yaşanan huzursuzluklara ve aksaklıklara dikkat çekerek, önemli uyarılarda bulundu, değişim çağrısı yaptı.

CNN Türk’te Ahmet Hakan'ın sunduğu Tarafsız Bölge programına konuk olan Deniz Baykal, yeniden genel başkan olma gibi bir düşüncesinin olmadığını ve bu yönde hareket etmediğini kaydetti. Parti içerisinde büyük bir bölümün huzursuz olduğunu ve kendi aralarında sürekli yaşanan aksaklıkları konuştuğunu ifade eden Baykal, "Kongre oluyor ama hiç kimse aday olmuyor. Bu da ayrı bir konu" dedi.

Partinin eski bir genel başkanı olarak yaşanan sıkıntıları açıklıkla dile getirdiğini ifade eden Baykal, "Tabanda büyük bir soğuma görüyorum. Parti içerisinde büyük bir huzursuzluk var. Yeni bir yönetimin gelmesi, değişim şart. Artık bunu açık bir şekilde söylüyoruz. Deniz Baykal'ın  yeniden aday olma gibi bir düşüncesi yok. Bunları bu gerekçe ile de dile getirmiyorum. Herkes konuşuyor ama icraatta bir şey yok" diye konuştu.

KEMAL KILIÇDAROĞLU'NA BÜYÜK GÖREV DÜŞÜYOR
Deniz Baykal açıklamasını şöyle sürdürdü: "Partimi iyi yerde görmek istiyorum. Kemal bey sıkıntılı ve bunalımlı bir dönemde görevi üstlendi. O görevi en iyi şekilde iyi bir niyetle yerine getirdi, büyük görev yaptı. Partimize çok büyük şeyler kazandırdı. Halkla ilişkiler, CHP'nin algılanmasında fevkalade olumlu kalıcı açılımlar, düşünce sisteminde yenilikler getirdi. Çok şey kazandırdı. Ama şimdi kritik bir döneme doğru gidiyoruz. Önümüzde 3 buçuk yıllık süre var, normal şartlarda. Bu yapı ile bu süreci götürmemizin ben artık geride kalması gerektiğini kanısındayım. Bu doğrultuda en büyük görevin sayın Kemal Kılıçdaroğlu'na düştüğü kanısındayım. Tabi bu benim değerlendirmem."

PYD KONUSUNDA TÜRKİYE HAKLI
Amerika'nın hukuki zemini olmayan bir koalisyon oluşturarak o koalisyon ile havadan bombalama yaparak, statükoyu korumaya çalıştığına dikkat çeken Baykal, "Sadece bombalama ile bu iş sağlanmıyor.  Bombalamaya destek olacak kara gücü varsa ki, Rusya için var. Esad'ın güçleri. Amerika'da belli bir ölçüde PYD’yi kullanmak istiyor. Dünyaya IŞİD’e karşı mücadele ediyoruz diyor, aslında kendi amacını gerçekleştirmeye çalışıyor. PYD'de Türkiye’nin Güneyindeki Suriye sınırında kantonları birleştirmeye yöneliyor. Bunun için de Kürt olmayan Arap köylerini göç etmeye mecbur ediyor. Nüfus yapısını değiştiriyor, orada kendi oyununu oynuyor. Yani IŞİD’e karşı PYD’nin bir mücadele vermesi söz konusu değil" diye konuştu.