GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
15 Şubat 2016 Pazartesi 18:43

Yüksel Yıldırım’a sordu: Hangi başkanlık sistemi?

Yıldırım’ın 2 toplantıda teşkilata “Her yerde başkanlık sistemini anlatın” talimatına CHP’den tepki geldi. İl Başkanı Yüksel, “Hangi başkanlık sistemini anlatacaklar? Amerikan tipi mi, başka bir ülkeninki mi yoksa Erdoğan’ın Türk tipi başkanlık sisteminin mi anlatacaklar merak ediyorum” dedi.

Gökhan KOÇ/EGEDESONSÖZ -  TCDD ve İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ortak projesi olan Torbalı İZBAN Hattı’nın açılış törenine katılan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ardından AK Parti’nin 53. İl Danışma Meclis toplantısı ve akşam STK temsilcileriyle yapılan ‘Gönül Sofrası’ yemeğinde de yer aldı.

- CHP İZMİR EGOD'U AĞIRLADI: YÜKSEL'DEN YERLİ OTOMOBİLE TAM DESTEK…

Toplantılarda partililere ve STK temsilcilerine seslenen Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı ve İzmir Milletvekili Binali Yıldırım başkanlık sistemi hakkında görüşlerini dile getirerek vatandaşların başkanlık sistemi ile bir sorunu olmadığını, günden güne başkanlığa ilginin arttığını ve başkanlık sistemi ile belediye başkanı seçimi arasında fark olmadığını belirtti.

AK Parti teşkilatlarına da seslenen Yıldırım, gittikleri her yerde başkanlık sistemini anlatmalarını söyledi.

HANGİ BAŞKANLIK SİSTEMİNİ ANLATACAKLAR?
Yıldırım’ın açıklamalarına CHP İzmir İl Başkanı Alaattin Yüksel’den tepki geldi.

Yüksel, “Hangi başkanlık sistemini anlatacaklar? Amerikan tipi başkanlık sistemini mi, başka bir ülkenin başkanlık sistemini mi, yoksa Recep Tayyip Erdoğan’ın Türk tipi başkanlık sisteminin mi anlatacaklar merak ediyorum. İl başkanlarının yaptığı bir kamuoyu araştırması vardı. İzmir’de AKP’ye oy veren vatandaşlar bile başkanlık sistemini istemiyor” dedi.

SİZ ONU BUNU BIRAKIN DA…
Ülkenin yangın yeri olduğunu söyleyen Yüksel, “Ciddi bir kriz var. Cumhurbaşkanının ülkeyi her an savaşın içine çekme durumu var. Güneydoğu bölgemizde ciddi çatışmalar yaşanıyor. Çocuklar, kadınlar yaşamlarını yitiriyorlar. Birçok mülteci var. Ortadoğu cehenneminde 3 milyon vatandaş var. Ülkenin her yerinde büyük acılar yaşanıyor. Ama Binali Yıldırım’ın gündeminde geçmişte danışmanı olduğu cumhurbaşkanının tek gündemi olan başkanlık sistemi var. Siz onu bunu bırakında bu ülkeye huzuru nasıl getireceksiniz onu konuşalım” ifadelerini kullandı.

BÖYLE BİR İŞE KALKIŞIRLARSA…
İzmir’in başkanlık sistemine gereken tepkiyi göstereceğini söyleyen Yüksel, “İzmir demokrasi kenti. İzmir birçok sorunun yaşandığı bu dönemlerde başkanlık sisteminin olmazsa olmazmış gibi, bütün sorunların çözümüymüş gibi dayatılmasına bence büyük bir tepki gösterecektir. AKP’ye oy veren vatandaşlar bile buna ‘evet’ demeyecektir. İzmir’de böyle bir işe kalkışırlarsa, İzmir onlara iyi bir cevap verecektir. Bütün ülkede olduğu gibi İzmir de başkanlık sistemine ‘hayır’ diyecektir” diye konuştu.