GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
18 Kasım 2023 Cumartesi 09:09

Bayır’dan adaylık sinyali ve önseçim mesajı… Büyükşehir olmazsa Karabağlar!

CHP İzmir 25, 26 ve 27. Dönem Milletvekili Tacettin Bayır, belediye başkan adaylarının önseçimle belirlenmesi kararı alındığı takdirde, belediye başkanlığını düşünebileceğini söyledi. Bayır, “Önseçime, aynı dönemde siyaset yaptığım arkadaşlar da girerse, oylarımızın bölünmemesi için Büyükşehir’den çekilirim, Karabağlar gibi sıkıntılı bir ilçeye aday olabilirim” açıklamasında bulundu.

Muhittin AKBEL / EGEDESONSÖZ – CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in yerel seçimler öncesi mevcut belediye başkanlarının anketle değerlendirileceğini, çoklu yarış olması halinde önseçime gidileceğini açıklaması, uzun zamandır önseçimi savunan eski milletvekillerini de umutlandırdı, heyecanlandırdı. 25, 26 ve 27. Dönem CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, 2015 yılında milletvekili seçimleri öncesi yapılan önseçimde 1. Bölge’den 9 bin 401 oy alarak ikinci sıradan çıkmıştı. Bayır, bu kez yerel seçimler öncesi yapılması planlanan önseçim için sandık kurulması halinde, önseçime gireceğini ve aday olabileceğini duyurdu.

MUSA ÇAM BÜYÜKŞEHİR’E ADAYIM DERSE, ENGEL OLMAM, BEN ÇEKİLİRİM
“Sandık kurulursa, belediye başkanlığını düşünürüm. Niye düşünmeyeyim ki?” diyen Bayır, şu değerlendirmelerde bulundu:

“Zaten bir konuda mağduriyetim vardı yapılan son seçimlerde. Önseçim yapsalar da, karnemizi bir görseydik, diyorduk. Üç dönem milletvekilliği yaptık ama karnemiz zayıf mı, iyi mi, görme şansımız olmadı, önseçim yapılmadığı için… Bu sefer enteresan bir durum var. Aynı dönemde siyaset yaptığımız arkadaşlarla beraber aday olursak, bu başkalarına yarar. Diyelim ki, Musa Çam; diyelim ki Atilla Sertel, Tacettin Bayır, birlikte Büyükşehir’e aday olduk! Üçe parçalanırız, sonuç alamayız. Önseçimde tek isim yazılacak çünkü. Adam hem Musa Çam’ı seviyor, hem beni seviyor, hem Atilla Sertel’i seviyor. Dolayısıyla bizim kendi aramızda oturup konuşmamız lazım. Musa Çam, beş yıldır evliya gibi geziyor. Yiğidi öldür, hakkını yeme! Eğer Musa Çam, ben Büyükşehir’e adayım derse, Musa’ya engel olmamak için Büyükşehir’e aday olmayabilirim”

ZOR BİR YERDEN ADAY OLMAK İSTERİM!
Bu durumda, adının geçtiği Urla, Güzelbahçe veya Karabağlar gibi ilçelere aday olmayı düşünüp düşünmediği sorusuna, Tacettin Bayır’dan şu yanıt geldi:

“Adaylık konusunda ben henüz net bir karar vermedim. Büyükşehir, Karabağlar, Güzelbahçe, Urla için sıralıyorlar benim için. İlla belediye başkanı olacağım diye bir talebim yok. Ama sıkıntılı bir yer olur, oraya aday gösterilebilirim. Mesela Karabağlar için sıkıntılı deniyor. Karabağlar’da seçimi almak için güçlü bir isme ihtiyaç var. Eğer Musa Büyükşehir’e aday olursa, Büyükşehir’de ona yükleniriz, bana da derlerse ki, abi gel, Karabağlar’da zorlanıyoruz,  seni oradan aday gösterelim! Benim Karabağlar’da 40 yıllık bir işletmem var. 25 yıl Karabağlar’da, Fahrettin Altay’da oturdum. O zaman Karabağlar’ı düşünebilirim, zorluk olduğu için… Güzelbahçe’de yüzde 78 oyunumuz var, kimi koysanız seçilebilecek bir yer. Nasıl olsa Güzelbahçe garanti, oradan aday olayım, diye düşüncem yok. Zor olan bir yer için parti görev verirse, ortaya çıkarım”