GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Ekonomi
17 Mayıs 2016 Salı 10:00

Batı Anadolu’dan 50.yaş projesi: İyi Pazarlar!

Çimento sektörüyle başlayan yatırımları farklı iş kollarında da devam eden Batı Anadolu Grubu 50’nci yaşını kutluyor. Firma 50’nci yıl kapsamında Sağlık Bakanlığı ile birlikte başlattığı “İyi Pazarlar” projesinde 100’ün üzerinde pazarda sağlıklı beslenmeyi anlatacak.

Onur DENİZ/EGEDESONSÖZ - İzmir’de iş hayatına çimento sektörüyle 1966 yılında başlayarak çok sayıda iş kolunda büyüyen Batı Anadolu Grubu 50’nci yaşını kutluyor.

Batı Anadolu Çimento Sanayii olarak temelleri atılan ve ülkenin önemli sanayi kuruluşları arasında yer alan Batı Anadolu Grubu 50. yıldönümü dolayısıyla basın toplantısı düzenledi. Toplantıda Batı Anadolu’nun son hazırladığı “İyi Pazarlar” projesi için İzmir Valisi Mustafa Toprak ile protokol imzalandı. Toplantıya Vali Toprak’ın yanı sıra İzmir İl Sağlık Müdürü Ayhan İzzettinoğlu  Batı Anadolu Grubu Yönetim Kurulu Murahhas Azası Tufan Ünal, Batı Anadolu Grubu İcra Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü Necip Terzibaşoğlu, Batı Anadolu Grubu İcra Kurulu Üyesi ve Genel Sekreteri Mehmet Bülent Egeli ve Batı Anadolu Grubu İcra Kurulu Üyesi Genel Müdür Yardımcısı Feyyaz Ünal katıldı.

Toplantıda Batı Anadolu Grubu Murahhas Azası Tufan Ünal grubun bölge ekonomisinin kalkınmasındaki önemine değinerek, şirketin yarım asırlık geçmişi, gelecek hedefleri ve gerçekleştirdiği sosyal sorumluluk projeleri hakkında bilgi verdi.

EKONOMİNİN LOKOMOTİFİ ÇİMENTO
Çimento sektörünün ülkemizde sahip olduğu 100 yıllık geçmişiyle, bilgi ve altyapı bakımından en birikimli ve lokomotif sanayi kollarından biri olduğunu ifade eden Tufan Ünal, “Dünya çimento ihracat sıralamasında ilk üçte yer alan ülkemizde; sektörün en önemli aktörlerinden biri olan grubumuz yarım asırdır yaptığı yatırımlarla İzmir ve Ege Bölgesi’nde istihdam yaratarak, bölgeye değer katmaktadır ”dedi.

2017 SONUNA KADAR 1 MİLYAR TL YATIRIM
1966 yılında çimento üretimiyle başlayan serüvenleri boyunca, her geçen yıl şirketi ve faaliyet alanlarını geliştirip büyüttüklerini ekleyen Ünal, ”50 yıldır sorumlu sanayicilikle büyüdük. Bu ülkenin kaynaklarını hep bu ülke için kullandık. Grubumuz kurulduğu ilk günden bugüne sürdürdüğü, Türkiye ekonomisine katkı sağlayan çimento, hazır beton, enerji ve liman işletmeciliği odaklı bir iş stratejisi ile kurumsallaşmaya, markalaşmaya, teknolojiye, yenilikçiliğe ve ‘toplumdan aldığını topluma verme’ duygusu ile üretmeye önem verdi. Tamamlanan ve devam eden yatırımlarımızla birlikte 2017 sonuna kadar 1 milyar TL yatırım hedefimiz, bilgi birikimimiz ve dünya devleriyle yarışan altyapı kapasitemizle; ülkemiz için istihdam ve değer yaratmayı sürdüreceğiz” şeklinde konuştu.

KARBON AYAK İZİMİZİ AZALTIYORUZ
Tufan Ünal’ın ardından söz alan Batı Anadolu Grubu İcra Kurulu Üyesi Feyyaz Ünal, Grubu ve şirketlerini anlatarak önümüzdeki dönemde planladıkları çalışmalar hakkında bir sunum gerçekleştirdi.

Konuşmasında Grubun faaliyetlerine değinerek çimento fabrikalarında uluslararası standartlarda klinker ve çimento ürettiğini de vurgulayan Ünal, “Batı Anadolu olarak doğal kaynakları bilinçli şekilde kullanmaya özen göstererek, oluşan atıkları kaynağında azaltıyor ve mümkün olan her durumda bu atıkları ekonomiye tekrar kazandırıyoruz. Ayrıca şirketlerimizin kullandıkları maden sahalarını faaliyet bitiminde rehabilite ediyoruz. Doğal kaynakların ekonomik kullanımı sayesinde de karbon ayak izimizi azaltıyoruz. Son dönemde Ege Orman Vakfı’nın Avrupa Birliği’nden (AB) hibe desteği alan 'İş Dünyası için Çevresel Ayak İzi' projesinde BATIÇİM pilot şirketlerden biri oldu. Bu sayede ürünlerimizin karbon emisyonlarını ve su kullanımını azaltmak için kurulan eko-etiketleme sistemiyle çevre ve doğal kaynakların korunmasına katkıda bulunarak örnek olmayı amaçlıyoruz” şeklinde konuştu.

 

İYİ PAZARLAR PROJESİ
Feyyaz Ünal, konuşmasında, Batı Anadolu Grubu’nun 50. kuruluş yıldönümü kapsamında gerçekleştireceği sosyal sorumluluk projesi “İyi Pazarlar” projesinin tanıtımını gerçekleştirdi.

İzmir Valiliği, İzmir İl Sağlık Müdürlüğü ve Batı Anadolu iş birliği ile gerçekleştirilecek İyi Pazarlar projesiyle hem yetişkinlerin, hem de gelişme çağındaki çocukların kaliteli ve sağlıklı bir yaşam sürdürmeleri için yeterli ve dengeli beslenme, düzenli egzersiz yapma alışkanlığı geliştirmelerine katkıda bulunmayı amaçlanıyor.

20 PAZAR’DA 100 ZİYARET
Sağlık Bakanlığı İzmir İl Sağlık Müdürlüğü’nün desteklediği projenin ilk etabında, Ege’nin dört bir yanında kurulan 20’ye yakın geleneksel pazara, gezici bir araçla yıl boyunca yaklaşık 100 ziyaret yapılacak. Uzman diyetisyenler bu ziyaretlerde halkla doğrudan temas kuracak, vücut analizleri yaparak tavsiyelerde bulunacak. Pazarlarda ve yakın çevresinde ayrıca bilgilendirici yayınlar dağıtılacak ve ödüllü aktiviteler gerçekleşecek.

EGE’NİN HER YERİNDE
Açılışı mayıs ayında uzman diyetisyenlerin katıldığı Tire pazarı ziyaretiyle gerçekleşen ve eylül ayına dek devam edecek olan birinci etapta gezici araç, Urla’dan Alaçatı’ya, Torbalı’dan Nazilli’ye, Bostanlı’dan Sığacık’a, Ege’nin belli başlı tüm pazarlarını gezecek. Pazara alışverişe gelen halkla buluşan diyetisyenler ise, doğru beslenmenin, yeterli miktarda taze sebze ve meyve tüketmenin, mevsimine uygun ürünleri tercih etmenin önemine değinecekler ve pratik bilgiler verecekler.

DAHA SAĞLIKLI VE KALİTELİ BİR YAŞAM YOLCULUĞU
Feyyaz Ünal, “Ege’de antik çağlardan bu yana, binlerce yıldır pazar kuruluyor. Bu güzel geleneği sağlıklı yaşam gibi tüm toplumumuzu, geleceğimizi ilgilendiren önemli bir konuda bir bilinçlendirme kampanyasıyla buluşturmaktan mutluluk duyuyoruz” dedi.

Ünal, “İyi Pazarlar fikrinin temelinde, 7’den 77’ye tüm Ege halkıyla temas etme, daha sağlıklı ve kaliteli bir yaşam yolculuğunda onlara katkıda bulunma arzumuz var. Doğru beslenmenin, alışveriş sırasındaki doğru seçimlerle başladığını gördüğümüz için iletişim noktası olarak pazarlarımızı tercih ettik. İzmir ve çevresinde pek çok pazara giderek, burada aileler ve çocuklarına eğitici, öğretici, iyi vakit geçiren etkinliklerle ulaşacak ve konunun önemine dikkatlerini çekeceğiz. Projeyi önümüzdeki yıllarda da sürdürmeyi arzu ediyoruz” diye konuştu.

YERLİ SERMAYE VURGUSU
Sunumların ardından “İyi “Pazarlar” projesi için İzmir Valiliği, İl Sağlık Müdürlüğü ve Batı Anadolu arasında protokol imzalandı.

Protokol sonrası konuşan Vali Toprak, ”Yerli Anadolu sermayesi önemlidir. Kendi öz sermayesinin oluşması ve tüm katmanları ile birlikte büyümesi ülkemiz için önemli bir kaynaktır. Bu firmaların ülkemizde yaygınlaşması ekonomik değer oluşturması için önem taşır. Bazı sermaye birikimlerinin zamanla dağıldığını, bir arada hareket etme fikrinin ortadan kalktığını görüyoruz. Batı Anadolu gibi kadim firmaların bu yapısını koruması önemlidir” dedi.