GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Ekonomi
16 Mayıs 2016 Pazartesi 09:57

Ve ihale sonucu açıklandı: 300 ‘S Plaka’ kimlerin oldu?

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından ihaleye çıkarılan ve kentte tartışma konusu olan 300 adet S plaka sahiplerini buldu.

Onur DENİZ/EGEDESONSÖZ - İzmir’de muhammen bedelin belirlenme süresinde odalar arasında tartışmalara neden olan S plakalar sahiplerini buldu.

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılacak 300 adet S plaka ihalesinin muhammen bedelinin belirlenme sürecinde Ege Bölgesi Sanayi Odası, İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği ile İzmir Ticaret Odası görüş ayrılığına düşmüş, tartışma kentte uzun süre gündemden düşememişti.

TARTIŞMALI SÜREÇ
İzmir Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) 2 Ekim’de gerçekleştirdiği olağanüstü toplantının ardından oluşturulacak takdir komisyonunun çalışması sonucunda ‘S’ plaka bedellerinin tespit edilmesi kararlaştırmış, odalardan muhammen bedel için teklif vermelerini istemişti. EBSO ve İESOB’un komisyona 236 bin TL’lik muhammen bedel önermesinin ardından İTO tarafından 34 bin 500 TL’lik önerileri değerlendiren Büyükşehir, odalardan alınan tartışmalı görüşlerin doğrultusunda ihale için 174 bin 980 TL muhammen bedelle ihaleye çıktı.

EN DÜŞÜK TEKLİF 195 BİN TL
Geçtiğimiz hafta UKOME Genel Kurulu ve noter huzurunda kapalı teklif usulü ile gerçekleştirilen ihalede ikisi geçersiz olmak üzere toplam 422 adet teklif sunuldu.  Yapılan başvurularda İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin belirlediği 174 bin TL’lik muhammen bedel üzerinden verilen 422 teklif içerisinde en düşük bedel 195 bin 500 TL, en yüksek bedel ise 256 bin 600 TL olarak verildi.  

İhalenin ardından Büyükşehir 300 adet S plaka için verilen teklifleri hak eden kişilerin listesini açıkladı.

Listede yer alan kişilerin; yatırmış oldukları Teminat Bedeli'nin, verilen teklife dahil edilebilmesi için gerekli Matbu Dilekçeyi doldurmak üzere İzmir Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Müdürlüğü'ne başvurmaları gerekiyor.  Hak sahiplerinin 5 gün içerisinde ödemeyi Büyükşehir’in hesabına yatırması gerekiyor.

İŞTE 300 KİŞİLİK TAM LİSTE