GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
19 Temmuz 2022 Salı 14:31

Başkanvekili Erkan Özkan’dan ilk mesaj: Ben emanetçiyim!

Menderes Belediye Başkanvekili seçilen Erkan Özkan, Mustafa Kayalar’ın geçici olarak görevden uzaklaştırıldığını ve kısa zamanda işinin başına döneceğine inandığını söyledi. Özkan, “Ben emanetçiyim; çünkü bizim seçilmiş bir belediye başkanımız var. Bu emaneti en iyi şekilde taşıyacağımdan kimsenin şüphesi olmasın” açıklamasında bulundu

Muhittin AKBEL / EGEDESONSÖZ - Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar’ın, rüşvet ve yolsuzluk suçlamasıyla başlatılan soruşturma kapsamında geçici süreyle görevden uzaklaştırılmasının ardından, dün yapılan Meclis toplantısında başkanvekili seçildi. CHP’li Meclis Üyesi Erkan Özkan, CHP’den istifa eden Mustafa Akın dahil olmak üzere gruptaki tüm arkadaşlarının oylarıyla Menderes Belediye Başkanvekili oldu. Özkan, göreve başladıktan sonra ilk demecini, Egedesonsöz’e verdi. Başkanvekili Özkan, seçim öncesi yaşananlardan, bundan sonra işlerin nasıl yürüyeceğine dair önemli açıklamalarda bulundu.

GRUP KARARI UYGULANDI, ARKADAŞLAR BENİ ADAY GÖSTERDİ
Kayalar’ın görevden uzaklaştırılmasından sonra başkan olmak düşüncesiyle hareket etmediğini, ancak grupta kesin bir karar aldıklarını anlatan Menderes Belediye Başkanvekili Erkan Özkan, “15 kişilik meclis grubumuzda en çok hangi arkadaşın aday olması isteniyorsa, onun aday yapılacağı ve destekleneceği yönünde karar alınmıştı. Tek adayla çıkılması da karara bağlanmıştı. Mustafa Akın arkadaşımız da bu kararı desteklemişti. Arkadaşların teveccühüyle benim adım öne çıktı ve ben aday gösterildim. Sonuçta seçimi kazandık. Esasında önemli olan, kimin seçildiği değil, CHP’nin kazanmış olmasıdır” dedi.

KAYALAR’IN AĞZINDAN ERKAN ÖZKAN’I DESTEKLEYİN DİYE BİR CÜMLE ÇIKMADI
Mustafa Kayalar’ın, Erkan Özkan’ın desteklenmesi konusunda meclis üyelerine talimat verdiği iddialarını da yalanlayan Özkan, bu konuda şunları söyledi:

“Mustafa Kayalar’ın ağzından, Erkan Özkan’ı destekleyin diye tek cümle çıkmadı. Şunu destekleyin, bunu desteklemeyin, gibi bir yaklaşım içinde olmadı. O da grup kararına uyulmasını istedi. Mustafa Akın, neden böyle bir tavır sergiledi, anlamadım. Sonuçta Mustafa Akın’ın kendi tercihiydi. Saygı duyarım. Emin olun ki, Mustafa Kayalar, o sürece hiç karışmadı.”

SEÇİLMİŞ BİR BELEDİYE BAŞKANIMIZ VAR BİZİM
Menderes’te Mustafa Kayalar’ın görevden geçici süreyle uzaklaştırılmasının ardından çeşitli dedikodular yapılmaya başlandığının altını çizen Erkan Özkan, “Ben burada sonuçta vekilim, emanetçiyim. Seçilmiş bir belediye başkanımız var bizim” dedi ve sözlerini şöyle sürdürdü:

“Mustafa Kayalar’ın o dava sürecinin bir an önce bitmesi, görevine dönmesi, en büyük arzumuzdur. Ben burada sonuçta vekilim, başkanvekiliyim. Seçilmiş belediye başkanımız var bizim. Geçici olarak görevden alındı Mustafa Kayalar… O görevine dönünceye kadar, aldığım emaneti en iyi şekilde taşıyacağımdan hiç kimsenin şüphesi olmasın. Evet, ortalıkta çeşitli dedikodular var. Adı üstünde, dedikodu. Somut bir şey olsa, dedikodu denmez. Ortada somut bir delil yok, sadece dedikodu var. Mustafa başkanımızın en kısa zamanda aklanarak görevine döneceğine inancım tamdır. Mart başından beri başkan yardımcısı olarak görev yaptığım belediyede, başkanımızın başlattığı projelere hakim olduğumu söyleyebilirim. O projeleri hızlı bir şekilde tamamlamak için çok çalışacağım. Sonuçta burası bir devlet kurumudur. Kurumsal bir yapıdır belediye. Sistemin bir şekilde  işlemesi gerekiyor. Vatandaşın hizmet almasında en küçük bir sıkıntı dahi yaşanmasın diye tüm meclis üyesi arkadaşlarımla birlikte canla başla çalışacağım.”

MUSTAFA BAŞKANIN BİLGİLERİNDEN FAYDALANACAĞIM
Görevi sırasında, Mustafa Kayalar ile iletişim halinde olacağını özellikle belirten Erkan Özkan, “Görevde olduğum sürece, Mustafa Kayalar başkanımla doğal olarak iletişim halinde olacağım. Projelerin durumuyla ilgili olarak kendilerini bilgilendireceğim. Tıkandığımız bir şey olursa, fikrini alacağım. Onun tecrübelerinden, bilgilerinden faydalanacağım. Çünkü Mustafa Başkan, geçici olarak görevden alındı. Daha önce de söylediğim gibi, bizim seçilmiş belediye başkanımız” dedi.

AK PARTİ’DE SİYASET YAPMADIM, ÜYE OLDUĞUM TEK PARTİ, CHP’DİR
AK Partili Bülent Soylu’nun 2014 seçim çalışmalarına destek verdiği konuşulan Erkan Özkan, “Benim AK Parti’de siyaset yaptığım konuşuluyor. Ben hayatımda ilk kez bir partiye üye oldum; o parti de Cumhuriyet Halk Partisi’dir” diye konuştu.

MENDERESLİLERE SESLENDİ: HİZMETTE AKSAMA SÖZ KONUSU DEĞİL
Şu andaki belediye kadrolarında herhangi bir değişikliğe gitmeyeceğini belirten Erkan Özkan, Mendereslilere şu mesajı verdi:

“Menderesli vatandaşlarımız şundan emin olabilirler; hiçbir hizmette aksama olmayacak. Bunun teminatını veriyorum. Şu anda belediyede hiçbir sıkıntı yok, bundan sonra da olmayacak. Kadrolarda değişiklik yapmayı düşünmüyorum. Çünkü böyle bir değişikliğe hiç gerek yok. Herkes görevini yapıyor.”