GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
29 Haziran 2023 Perşembe 09:09

Başkan yardımcılığından da CHP’den de istifa etmişti... Şimdiden aday adaylığını açıkladı!

Menderes’te İçişleri Bakanlığı tarafından görevden alınan eski Başkan Mustafa Kayalar’ın başkan yardımcısı Mustafa Akın, artık İYİ Parti saflarında siyaset yapıyor. Akın, yerel seçimlere 9 ay olmasına rağmen şimdiden Menderes’ten aday adaylığını açıkladı, “Partim de uygun görürse, bu görevi en iyi şekilde yapacağımdan kimsenin kuşkusu olmasın. Seçimi kazanırız ve başkan olduğumda Menderes çok şey kazanır” dedi

Muhittin AKBEL / EGEDESONSÖZ – 31 Mart 2019 seçimlerini kazanarak CHP’den Menderes Belediye Başkanı olan Mustafa Kayalar’ın o dönemdeki belediye başkan yardımcılarından Mustafa Akın, İYİ Parti’ye geçti. Kayalar’ın, hakkındaki çeşitli suçlamalardan dolayı İçişleri Bakanlığı tarafından geçici olarak görevden alınmasının ardından başlayan “Başkanvekilliği” tartışmasında önce başkan yardımcılığından, ardından da CHP’den istifa eden Mustafa Akın, İYİ Parti’den belediye başkan aday adaylığını daha şimdiden kamuoyuna duyurdu.

AKIN: 8 PARTİDEN TEKLİF ALDIM
CHP’den ayrıldıktan sonra 8 partiden teklif aldığını, ancak tercihinin İYİ Parti olduğunu anlatan Mustafa Akın, “13 Nisan’da İYİ Parti saflarına katıldım. Rozetimi, bugün milletvekili olarak TBMM’ye gönderdiğimiz Ümit Özlale takmıştı. İYİ Parti’yi seçimlerde iyi bir yere taşıdık ilçemizde, oylarımızı 2018 seçimlerine göre yüzde 10,66 oranında artırdık. Yerel seçimde de belediyede İYİ Parti bayrağı dalgalanacak” dedi. İYİ Parti’den belediye başkan aday adayı olduğunu sık sık dile getiren Mustafa Akın, “Partim de uygun görürse, bu görevi en işi şekilde yapacağımdan kimsenin kuşkusu olmasın” ifadesini kullandı ve sözlerini şöyle sürdürdü:

BİR BENİM ZAMANIMDAKİ HİZMETLERE BAKSINLAR, BİR DE BUGÜNKÜNE…
“Partim de uygun görürse, bu görevi layıkıyla yaparım ve Menderes’e en iyi şekilde hizmet ederim. Menderesliler, benim belediye başkan yardımcısı olduğum dönemle, bugünkü yönetimin hizmetlerine bir baksınlar, farkı çok net bir şekilde göreceklerdir. Görev bekliyorum. Eğer aday gösterilirsem, seçimi kazanırız ve Menderes çok şey kazanır. İlla Mustafa Akın aday gösterilmeli demiyorum, kimleri destekleyeceğimi herkes bilir. Fakat Menderes’i hiç tanımayan tepeden inme aday gösterilmesi halinde, Menderesliler gibi buna ben de karşı çıkarım.”