GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
11 Eylül 2024 Çarşamba 19:58

Başkan Tugay'dan AK Partili vekillere tepki: Seviye düşüklüğü!

Ölü balıkların gemiler ile taşındığı sözlerini kendisinin söylemediğini ifade eden ve bu sözleri söylemiş gibi kamuoyu ile paylaşan AK Partili vekillere tepki gösteren İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, "Sizin milletvekilleriniz benim ölü balıkları bilmem nereden getirdiler diye söylediğimi çarpıtan ifadeler kullandılar. Ben uydurmuyorum bunları. Çok ayıp bu yaptıkları çok ayıp. Bir milletvekiline yakışmayan bir üslup, seviye düşüklüğü bu” dedi.
Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - İzmir Körfezi'nde yaşanan balık ölümleriyle ilgili 'ölü balıklar gemilerle taşındı' iddialarına yanıt veren İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, AK Parti Gençlik Kolları Genel Başkanı ve İzmir Milletvekili Eyyüp Kadir İnan ve AK Parti İzmir Milletvekili Şebnem Bursalı'ya  tepki gösterdi

BEN BÖYLE BİR ŞEY SÖYLEYEBİLİR MİYİM?
Ölü balıkların gemiler ile taşındığı sözlerini kendisinin söylemediğini ifade eden ve bu sözleri söylemiş gibi kamuoyu ile paylaşan AK Partili vekillere tepki gösteren İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, "Sitemim şuna; sizin bir milletvekiliniz adını vermeyeyim bilirsiniz. Genççe bir arkadaş. Aynı şeyi savunduk. Bir de bir hanımefendi milletvekilinizle yine aynı şekilde. Ya el insaf... Rica ediyorum bize ne olur böyle bir muamele yapmasın kimse. Yani ben böyle bir şey söyleyebilir miyim ya? Ölü balıkları bilmem nereden getirmişiz... Getirmiş birileri de körfeze dökmüş. Yani bu hangi ne tür bir zeka, böyle bir uydurma üretebilir bilmiyorum ama bir de benim konuşmamdan böyle kesmişler, güzel bir video yapmışlar. Bir tarafından almışlar, bir tarafına bağlamışlar falan... Öyle anlaşılıyor" dedi.

'BÖYLE BİR SAÇMALIK OLMAZ'
Tugay ayrıca konuyla ilgili, "Sizin milletvekilleriniz benim ölü balıkları bilmem nereden getirdiler diye söylediğimi çarpıdan ifadeleri kullandılar. Ben uydurmuyorum bunları. Çok ayıp bu yaptıkları çok ayıp. Bir milletvekiline yakışmayan bir üslup seviye düşüklüğü bu. Yani belediye başkanının söylediği bir şeyi çarpıtıp bir iftiraya dönüştürüp bunu böyle basına sürekli insanları kandırmayı, insanları adeta düşük zekalı muamelesi yapar gibi anlatmayı yapmamalılar. Bu yanlış. Bunu söyleyeceğim. Siz bunu asla reddedemezsiniz. Bakın gazetelerde, televizyonlarda ne dendiğini ondan sonra konuşun. Ben hiçbir hiçbir yerden ölü balık getirildi falan demedim. Bu yalanı, bu iftirayı söyleyenler utanmalıdır ve düzeltmelidir. Ben de buna itiraz ederim. Çünkü bana atılan bir iftira var. Böyle bir saçmalık olmaz" diye konuştu.