GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
11 Eylül 2024 Çarşamba 19:41

AK Parti'den 'Narin' önerisi: Adı İzmir'de yaşatılsın

Cinayete kurban giden Narin'in isminin kentte bir alana verilmesini öneren AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Latif Aydemir, "Narin kardeşimizin konusuna değinildi. Biz geçtiğimiz meclis dile getirecektik ancak katilleri belli olmadığı için dile getirmemiştik. Eğer meclisimizde zatı haliniz uygun görürse İzmir'de bir binamıza ya da sokak parka uygun görülen bir yerde isminin yaşatılmasını öneriyorum" dedi.

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - Diyarbakır’ın Bağlar ilçesinde 21 Ağustos’ta kaybolan ve aramaların 19’uncu gününde cansız bedeni bulunan Narin Güran cinayeti tüm Türkiye'yi yasa boğarken faillerinin arama çalışmaları ise devam ediyor.

Ülke genelinde eylemlerin düzenlendiği ve tüm siyasi partilerden tepki gösterilen cinayetle ilgili AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Latif Aydemir dikkat çekici bir öneride bulundu.

AYDEMİR:  YARALARI SARMAK ADINA HEP BİRLİKTE OLURDUK
Gündem dışında söz alan AK Parti Meclis Üyesi Latif Aydemir, "İzmir Minibüsçüler Odası olarak bunu bir şikayet değil. Sadece talep olarak sizden istirhamımız. Bin iki yüz araç sahibi araç ve 5 bin kişilik ailenin ricasıdır bu. Ben şahsınızdan Sayın Başkanım kapı önünde bir görüştürmeyle  özel kalemi yönlendirmiştiniz. Yaklaşık 5 aydır içinde olduklarını dile getirdiler ve rica ettiler. Ben de onlar adına sizlere bu talebi bildirmek istedim. Biz olağanüstü bir mecliste toplanmış olduk. Iki değerli grup başkan vekilimizin katılımıyla bir toplantıya katılmıştım. Burada yaklaşık 63 hane bildirilmişti. Bununla ilgili bir brif meclisimizin hani üzerinden bayağı bir zaman geçti. Özellikle Doğançay ve Onur Mahallemizde ciddi hala beklentisi olan insanların arayış içerisinde olup biz bunlara grup başkan vekilimizi ara ara bildiriyoruz bize geldikçe.  Daha önce Torbalı'da ve Çeşme'de yapmıştık. Uygun görürseniz  Onur Mahallesi Meydanı'nda ya da Doğançay son durakta yerimizde müsait mevcut. O yaraları sarmak adı altında orada hep beraber olduk" dedi.

MECLİS UYGUN GÖRÜRSE...
Henüz 8 yaşındayken cinayete kurban giden Narin'in isminin kentte bir alana verilmesini öneren Aydemir, "Narin kardeşimizin konusuna değinildi. Biz geçtiğimiz meclis dile getirecektik ancak katilleri belli olmadığı için dile getirmemiştik. Eğer meclisimizde zatı haliniz uygun görürse İzmir'de bir binamıza ya da sokak parka uygun görülen bir yerde isminin yaşatılmasını öneriyorum" diye konuştu.

SON GÜNLERDE ALINAN BİR KARAR VAR
Çankaya katlı otoparkı hakkında konuşan Aydemir, "Son olarak Sayın Başkanım katlı otoparkımızın akıbeti nedir? Bir sonuç, bir gelişme benim başlattığım bir önerge ortamıyla gerçekleşmişti. Yıkılacağını, daha sonra da yıkılmayacağını. Fakat son günlerde alınan bir karar var diye biliyorum ama sizin bilginiz dahilinde duymak daha doğru olur düşüncesindeyim" ifadelerini kullandı.

TUGAY: PROJE HAZIRLAMADA YIKMAYACAĞIZ
Başkan Tugay ise, "Projesi hazırlanıyor. Daha sonra proje olunca bir kısmı kapatılıp güçlendirilecek. Sonra diğeri aynı şekilde. O şekilde bina güçlendirilecek, kullanılmaya devam edecek. Yüzde 50 vakıflar genel müdürlüğünün mülkiyetinde olan bir bina biliyorsunuz, yüzde 50 İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin, vakıflarla beraber yapıyoruz. Şunu da söylemek isterim, nihayetinde otoparkın oradan kalkması lazım. Ama prensibimiz şu otopark ihtiyacını karşılayacak alternatif bir proje hazırlamadan onu da yapımını gerçekleştirmeden orayı yıkmayacağız" dedi.