GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
4 Mart 2022 Cuma 09:42

Başkan Soyer'den hükümete vergi çağrısı: Aksi halde bütçe 2 milyar açık verecek!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkjanı Tunç Soyer sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla akaryakıt zamlarına tepki gösterdi. Bir an önce müdahale edilmesi gerekliliğine dikkat çeken Soyer, aksi taktirde bütçede 2 milyar TL açık oluşacağını söyledi.

EGEDESONSÖZ- Dünyada yaşanan krizler dolayısıyla akaryakıta her gün yeni bir zam geliyor.

Vatandaşlar daha ucuza yakıt alabilmek için zam öncesinde petrol istasyonlarına akın etse dahi, ertesi gün gelen ilave zamlar tüm çabaları boşa çıkarıyor. Bu durumda vatandaşların olduğu kadar belediyeler de ciddi zorluklarla karşı karşıya geliyor.

Yapılan zamlarla birlikte kişi başına toplu ulaşım biniş ücretinin ilave 10 TL'sini belediyenin ödediğine dikkat çeken İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, sosyal medya hesabından yaptığı çağrıda bir an önce belediyelere akaryakıtta KDV ve ÖTV muafiyeti gelmesi gerektiğini söyledi.

Aksi takdirde belediye bütçesinin 2 milyar TL açık vereceğini dile getiren Soyer, paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

"Akaryakıt zamlarıyla birlikte, ulaşımda kişi başına ödenen biniş ücretine ilave 10 TL de belediyemiz ödüyor. Müdahale edilmezse bütçemiz 2 Milyar TL açık verecek. Sorumlulara sesleniyorum; KDV ve ÖTV muafiyetini acil getirin."