GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
9 Eylül 2023 Cumartesi 21:34

Başkan Soyer'den 9 Eylül mesajı: İzmir antidepresandır, vitamindir!

9 Eylül kutlamalarının son bulduğu İzmir Fuarı’ndaki konserde söz alan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer “İzmir eğlencesini, neşesini yitirmiş bu coğrafyada antidepresandır, ilaçtır, vitamindir” dedi.

İzmir’in düşman işgalinden kurtuluşunun 101’inci yıldönümü için düzenlenen kutlama programı kapsamında saat 20.15'te Cumhuriyet Meydanı’ndan Kültürpark'a fener alayı yürüyüşü düzenlendi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Bandosu eşliğinde 350 metre uzunluğundaki Türk bayrağını taşıyan kortej, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in de katılımıyla Gündoğdu Meydanı'na, oradan da Kültürpark'a yürüdü.

Kordondaki vatandaşların katılımıyla, ellerine Türk bayrakları taşıyan binlerce kişi, meşaleler ile marşlar söyleyerek İzmir'in düşman işgalinden kurtuluşunun 101'inci yıl dönümünü kutladı. Fener alayının son durağı Kültürpark'taki konser alanı oldu. 

'9 EYLÜL BARIŞIN İLK GÜNÜ'
Konserde konuşma yapan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı İzmirlilere seslendi. 9 Eylül’ün kurtuluşun ve barışın ilk günü olduğuna vurgu yapan Başkan Soyer “9 Eylül savaşın son günü, barışın ilk günü. Yüz yıldır barış içinde yaşıyorsak 9 Eylül’de başladı. İzmir’in kurtuluşun ve kuruluşun şehri. İzmir cumhuriyetin ve demokrasinin en sağlam bekçisi. İzmir dağlarında çiçekler açar. İzmir eğlencesini, neşesini yitirmiş bu coğrafyada antidepresandır, ilaçtır, vitamindir. Güzel İzmir’in güzel insanları, İzmir ve 9 Eylül bizim namusumuzdur, bizim şerefimizdir. Son nefesimize kadar 9 Eylül ve İzmir’e sahip çıkacağız.” dedi.

(Haber Merkezi, DHA)