GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
9 Eylül 2023 Cumartesi 14:44

CHP’den alternatif 9 Eylül töreni... Kim ne mesaj verdi?

CHP İzmir İl Başkanlığı kentin düşman işgalinden kurtuluşun 101. Yılı CHP’nin de 100’üncü yıl dönümü dolayısıyla çelenk koyma töreni düzenledi. Törende konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Tıpkı 101 yıl önce olduğu gibi özgürlük, barış ve demokrasi umudunu İzmir’den tüm Türkiye’ye dalga dalga yayacağız. Burada bulunan herkesin ufka aynı inançla baktığını çok iyi biliyorum. Çünkü Cumhuriyet Halk Partisi özünü, sığ siyasi çekişmelerden ve siyaset simsarlarının kurnazlıklarından değil gözünü kırpmadan ölüme koşan, bu ülkeyi kuran iradeden, yani Kuvay-i Milliye’den alır” dedi.

Diren ÇELİK/EGEDESONSÖZ- İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir İl Başkanlığı tarafından düzenlenen törene katıldı. Cumhuriyet Meydanı’ndaki törende CHP’nin kuruluşunun 100. Yılı ile İzmir’in Kurtuluşunun 101.yılı kutlandı. Törende İstiklal Marşı’nın ardından Atatürk Anıtı’na çelenk bırakıldı. Törene CHP İzmir Milletvekilleri Rıfat Nalbantoğlu, Murat Bakan’ın yanı sıra ilçe belediye başkanları, il başkan yardımcıları, il ve ilçe yöneticileri ile çok sayıda parti üyesi yer aldı.

YAPMAMIZ GEREKEN GÖREVE ATILMAKTIR
Törende konuşma yapan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Bugün Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşu için önemli iki miladın aynı anda yaşandığı tarihi bir gün. Bu meydanda, İzmir’in düşman işgalinden kurtuluşunun 101. yılını ve aynı zamanda Cumhuriyet Halk Partimizin kuruluşunun 100. yılını kutlamak üzere buluştuk. Biliyorum ki asırlık iki Cumhuriyet devriminin bu tarihi günde buluşması omuzlarımıza kısa ömürlerimizi aşan bir sorumluluk yüklüyor. Biz Cumhuriyet çocuklarının hayatı, ömürlerimizden daha uzundur. Çünkü biliyoruz ki bugün aldığımız her bir karar, çocuklarımızın ve torunlarımızın özgür istikbalinin teminatıdır. Bedeli ne olursa olsun daha iyi bir gelecek inşa etmek için her ne gerekiyorsa başlatmak zorundayız. Yüz yıldır bu topraklarda yaşayan bu ruh var olduğu sürece biliyorum bir bitiren bulunur ve daima bulunacak. Öyleyse yapmamız gereken tek şey içinde bulunduğumuz koşulların zorluğuna bakmaksızın göreve atılmaktır” dedi

ADALETİN KALICILAŞMASI İÇİN KİLİT TAŞI
Konuşmaların devamında Cumhuriyet’in kazanımlarının önemine değinen Başkan Soyer, “Tıpkı 101 yıl önce olduğu gibi özgürlük, barış ve demokrasi umudunu İzmir’den tüm Türkiye’ye dalga dalga yayacağız. Burada bulunan herkesin ufka aynı inançla baktığını çok iyi biliyorum. Çünkü Cumhuriyet Halk Partisi özünü, sığ siyasi çekişmelerden ve siyaset simsarlarının kurnazlıklarından değil gözünü kırpmadan ölüme koşan, bu ülkeyi kuran iradeden, yani Kuvay-i Milliye’den alır. İzmir ve Cumhuriyet Halk Partisi arasındaki ilişkinin kökleri işte bu nedenle çok derinlere iner. İzmir ve İzmirliler bu yüzden Cumhuriyet’in kazanımlarının korunmasında daima bir adım öndedir. Cumhuriyet Halk Partililer, Ebedi Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının bize emaneti olan bu toprakların korunması; bilimin, hukuk ve adaletin kalıcılaşması için bir kilit taşıdır. Şunu açıkça ifade edeyim. Cumhuriyet’in kazanımlarını geri döndürmek, demokrasi ve hukuku rafa kaldırmak isteyenler karşında daima bizi bulur. Biz bu ülkede demokrasiyi hiç kimseye pazarlık konusu yaptırmayız. Milletimizin kayıtsız şartsız egemenliği bizim namusumuzdur. Onu korumak için tıpkı yüzyıl öndeki gibi dipdiri, dimdik ayaktayız. Buradayız ve daima mücadeleye hazırız. Cumhuriyet Halk Partisi’nin 100 yıllık tarihinde olduğu gibi.9 Eylül, İzmir’in işgalden kurtuluşunun 101. ve Cumhuriyet’in kurucusu ve savunucusu Cumhuriyet Halk Partimizin kuruluşunun 100. yılı kutlu olsun. Yaşasın Türkiye Cumhuriyeti. Yaşasın 9 Eylül” diyerek sözlerini tamamladı.

CHP’NİN YARININ DEĞERLERİYLE DAHA DA BÜYÜYECEĞİNE İNANCIMIZ TAM
İl Başkanı Şenol Aslanoğlu’nun törene katılamaması nedeniyle kürsüde konuşma gerçekleştiren Münir Sirhan Özen İzmir’in kurtuluşuna vurgu yaparak şöyle konuştu: “Bugün bağımsızlığımızın, demokrasinin ve başkaldırının şehri İzmir’imizin 101. yılı kurtuluş gününü kutluyoruz. Kurtuluş Savaşı’nı bitiren şehirdir İzmir... Bu zaferi bize hediye eden Kurtarıcımız ve Kurucumuz Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün bize bıraktığı; ‘Bütün cihan işitsin ki efendiler, İzmir artık hiçbir kirli ayağın basamayacağı kutsal bit topraktır’ düsturuna sahip çıkıyor ve bu emanete layık olmaya çalışıyoruz. 9 Eylül’ün gururunu yaşarken, bizlere bugünü canları pahasına hediye eden başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimizi minnet ve rahmetle anıyoruz. Bu yıl, CHP’nin 100’üncü kuruluş yıl dönümü... Bunu kutlamaktan gurur duyuyoruz. Bir milletin esaretten kurtuluşuna ve bir ülkenin yeniden kuruluşuna öncülük etmiş, mirasını bir asra dayamış bir partinin ve bu şerefli demokrasi mücadelesinin bir parçası olmaktan onur duyuyoruz. Dünün zorluklarıyla büyüyen CHP’nin, yarının değerleriyle daha da büyüyeceğine olan inancımız tamdır.”