GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
24 Eylül 2024 Salı 19:36

Başkan Sengel markalaşmayı anlattı: Efes’i Aydın’da zannediyorlar!

İzmir Ticaret Borsası Eylül Ayı Meclis Toplantısı’nda konuşan Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, ilçeye ‘Efes’ demesinin hikayesini anlatarak Efes’in Aydın’da zannedildiğine dair serzenişte bulundu. Sengel, ayrıca ‘İzmir Lobisi’ yaratılması gerektiğini belirtti.

Ozan EKİZ / EGEDESONSÖZ – İzmir Ticaret Borsası (İTB) Eylül Ayı Olağan Meclis Toplantısı İzQ İnovasyon Merkezi’nde gerçekleştirildi. Toplantıya İzmir’in kadın belediye başkanları katıldı.
Toplantıya katılan Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, ilçeye ‘Efes’ dediğine dair bir bilgi vererek, “Geldiğimden beri Efes Selçuk dememin bir sebebi. Tarımdan ve hayvancılıktan bahsediyoruz. Markalaşmadan bahsediyoruz. Birçok şeyin konuşulması gerekiyor. Bir siyasetçi olarak değil. Birlik bütünlük ve problemlerimizin hepsi. Tarım için temiz toprak ve temiz su lazım. Başladığı ve döküldüğü yer İzmir. Gediz, Bakırçay ve İzmir’de bitiyor. İzmir’de ihracat anlamında meyve sepetinin içinde yaşıyoruz. Bizim gerçekten lobimiz var mı? Başkan olarak söylüyorum, Efes Selçuk demeye başladığımdan beri Efes’i Aydın’da zannediyorlar. Sahip çıkmıyoruz. Değerlerimiz var” dedi.

‘İZMİR’İN LOBİYE İHTİYACI VAR’
İzmir’in ulusal anlamda bir lobiye ihtiyacı olduğunu belirten Sengel, “Agro turizm diye bir şey var, neler yapıyoruz bunlar için? Bir kompozisyon yaratmamız gerekir. Bunun için uğraşıyoruz. Bence bir lobi oluşturup kompozisyon yapmamız gerekiyor. Bu bahsettiğimiz her şey için lobiye ihtiyacımız var. Birlikte olmaya ihtiyacımız var. Kentin değişmesi için, hobi bahçelerini engellemek için, tanıtım için lobiye ihtiyacımız var” dedi.

BAŞKANLARA ÇAĞRI: SOSYAL YARDIMLARDA LOGO VE İSİM KULLANMAYIN
İlçedeki projelerden bahseden Sengel, ilçe belediye başkanlarına bir uyarıda bulundu. Sengel, belediyelerin çocuklara yardım yaparken logo ve isim kullanmaması gerektiğini belirterek, “İzmir Ticaret Borsası çok güzel işler yapıyor. Bir kompozisyondur her şey. Bütün sorunların bunun içinde çözülmesi gerektiğine inanıyorum. Köy akademileri ile çocuklar toprakla ve sanatla tanışmalı diye başladık. Bu serüvene köy enstitüleri ile devam etmek istedik. Efes Tarlası Yaşam Köyü, Tarım Müzesi gibi yerler açtık. Tarım olduğu sürece istihdam krizi yaşamayacağız. Aile tarımını geri döndürmek istiyoruz. Bütün felsefesi köy enstitüsü alınan bir kompozisyonun içindeyiz Efes Selçuk’ta. Geçen dönem pandemi belediye başkanıydım. Yollar kapalıydı, kentin içinde kaldık. Kendi kendimize yetmek gibi bir derdimiz var. Çocuklar için gıda kolimiz var. Sosyal yardıma muhtaç olan çocuklara destek olmak istiyoruz. Belediyeler çocuklara destek verirken ailelere versinler, üzerine logo ve isim yazmayın. Çocukları rencide etmeyin. Bu konuda rica ediyorum” ifadelerini kullandı.

‘30 YILDIR CHP VAR, 8 KADIN BELEDİYE BAŞKANI VAR’
Son olarak 30 yıldır CHP’nin iktidarda olduğu İzmir’de 8 kadın belediye başkanı olduğu için üzüldüğünü belirten Sengel, şunları söyledi:
Yan yana kadın belediye başkanları olarak mücadele etmeye çalışıyoruz. 30 yıldır CHP varken en yükseği 8 tane diye çok üzülüyorum. Çok seviniyorum 9 kadın adayımız var diye. Ne kadının erkekten ne de erkeğin kadından farkı yok. Yönetişim akılla oluyor.