GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
24 Eylül 2024 Salı 18:51

Başkan Ünsal tehlikenin altını çizdi: Sel için yardım istiyoruz!

İzmir Ticaret Borsası Eylül Ayı Meclis Toplantısı’nda konuşan Karşıyaka Belediye Başkanı Behice Yıldız Ünsal, Yamanlar Dağı’nda yaşanan yangından sonra ilçedeki ormanların yok olduğundan ve bunun kış ayında bir sel felaketi ile sonuçlanabileceğinden bahsetti. Ünsal, “Bizi bu kış çok büyük bir tehlike bekliyor. Ağaçlarımız gitti. Bizi kışın bir sel tehlikesi bekliyor, herkes ne yapacağını biliyor gibi görünüyor bakanlık ve DSİ ile görüştük. Sel için yardım istiyoruz, sel olmadan tedbir istiyoruz” dedi.

Ozan EKİZ / EGEDESONSÖZ – İzmir Ticaret Borsası (İTB) Eylül Ayı Olağan Meclis Toplantısı İzQ İnovasyon Merkezi’nde gerçekleştirildi. Toplantıya İzmir’in kadın belediye başkanları katıldı.

Toplantıya katılan Karşıyaka Belediye Başkanı Behice Yıldız Ünsal, ilçeye dair önemli açıklamalarda bulundu.

BAŞKAN ÜNSAL: EKSİKLİK HİSSETMİŞTİM BUGÜN PROJELERİMİ ANLATMAK İSTİYORUM
Başkan Ünsal, “Yerel seçimler öncesi adayken İTB bizi bir iftar sofrasına davet etmişti, projelerimizi anlatmıştık. 5,5 ay geçmişti. Ben o gün hazırlıklı değildim, kendimi anlatmıştım ve eksiklik hissetmiştim. Bugün projelerimizi anlatmak istiyorum” dedi ve ilçede yapılan projeleri anlattı.

‘BELEDİYELER ÜZERİNDE KORKUNÇ BİR FİNANSAL ZORLUK VAR’
Belediyenin ekonomik olarak çok zorluk çektiğini belirten Ünsal, “Bize nasılsınız diye sorarsanız bugün Türkiye gibiyiz. Ekonomik olarak yerel yönetimler olarak etkileniyoruz. Yorulmadan ve yılmadan devam ediyoruz. Kolay bir şey devralmadık. Tüm belediyelerde korkunç bir finansal zorluk var. Çok fazla iş gücü yükü var. Biz kadınlar bunlara çare bulacağız” dedi.

‘SEL İÇİN YARDIM İSTİYORUZ’
Başkan Ünsal, yangınlar sonrasında Yamanlar Dağı’nda yok olan ormanlık sebebiyle kış mevsiminde sel beklediklerini belirterek yardım çağrısında bulundu. Başkan Ünsal, “Karşıyaka ve Bayraklı çok büyük bir yangın atlattık. Bizim ilçe olarak itfaiye çalışmamız olmamasına rağmen bu işe sahip çıktık. Ortak çalışmalar yaptık ama ormanlarımızı kaybettik. Yamanlar Domates Şenliğimiz oldu. Domatesimize sahip çıkmak istedik. 150 yıllık bir tohum bu. Coğrafi işaret almak istiyoruz. Borsa bize bu konuda sahip çıktı ve yangınımıza dikkat çekmek istedik. Bizi bu kış çok büyük bir tehlike bekliyor. Ağaçlarımız gitti. Bizi kışın bir sel tehlikesi bekliyor, herkes ne yapacağını biliyor gibi görünüyor bakanlık ve DSİ ile görüştük. Sel için yardım istiyoruz, sel olmadan tedbir istiyoruz” dedi.

‘İZMİR KAFA OLARAK DA EN BATI’DA’
İzmir’deki kadın belediye başkanlarının sayısına değinen Ünsal, “Kadınlarda sorumluluk yükü daha fazla. Ne kadar çalışsa da sizden soruluyor. Yapıları gereği farklı sorunlara çözüm bulmakta daha becerikli. Bizler de 8 kadın belediye başkanıyız, İstanbul’da iki tane olduğunu düşününce çok büyük bir rakam. İzmir olarak kafa olarak da en Batı'dayız. Bu kadınlar sahip oldukları sorumluluk duygusuyla daha iyi ilçeler bırakacaktır” dedi.