GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
24 Eylül 2024 Salı 15:02

Kent Lokantası’nda hesap-kitap zamanı: 4 yemek 45 lira, maliyet 67 lira!

Aradaki farkı sübvanse ettiklerini belirten Buca Belediye Başkanı Görkem Duman, “Şu anda açık olan Kent Lokantası’nda günde 500 kişiye yemek veriyoruz. İkinci ve üçüncü şubelerimiz açıldığında toplam 2 bin kişiye yemek sunacağız. Problem yok; çünkü 66 dönüm tarlamızda buğdayı, çok çeşitli sebzeyi, domates, biber, patlıcan, marul yetiştirerek maliyeti 45 liraya düşüreceğiz” dedi.

Muhittin AKBEL / EGEDESONSÖZ – CHP’li belediyelerin başlattığı Kent Lokantası uygulaması, tüm yurda yayılırken, ihtiyaç sahipleri cüzi bedel karşılığında dört çeşit yemek ve bir şişe sudan oluşan menüyle karnını doyurabiliyor.

İzmir’de Büyükşehir başta olmak üzere bazı ilçe belediyeleri de Kent Lokantası hizmeti vermeye başladı. O ilçelerden biri olan Buca’da bugün faaliyette olan bir Kent Lokantası’na önümüzdeki günlerde iki şube daha eklenecek. Buca Belediye Başkanı Görkem Duman, 45 lira karşılığında sunulan menünün maliyetinin 67 olduğunu açıkladı.

FAALİYETTEKİ TEK LOKANTADA GÜNDE 500 KİŞİYE YEMEK VERİLİYOR
Yakında biri Gediz mahallesinde, diğeri Tarık Akan Gençlik Merkezi’nde olmak üzere iki Kent Lokantası’nı daha hizmete açacaklarını müjdeleyen Başkan Duman, “Yemeği 45 liraya satarak maliyeti karşılayabiliyor musunuz?” sorusuna “Kesinlikle karşılamıyor” yanıtını verdi.

Bir öğün yemeğin maliyetinin 67 lira olduğunu belirten Başkan Duman, Egedesonsöz’e şu değerlendirmelerde bulundu:

“Şu anda bir tane Kent Lokantamız var. Gediz’de eski hizmet binasındaki yeni Kent Lokantası’nı birkaç gün içerisinde faaliyete geçireceğiz. Daha sonra Tarık Akan Gençlik Merkezi’nin zemin katında üçüncü şubemizi açacağız. Açık olan lokantamızda günde 500 kişiye yemek veriyoruz. Gediz’de açacağımız yerde de günde 500 kişiye yemek vereceğiz. Üçüncü şubemizde ise ikinci öğretimde okuyan öğrenciler olacağı için gece de açık olacak ve orada 1000 kişiye yemek sunacağız. Toplamda her gün 2 bin insanımızın karnını doyuracağız. Dört çeşit yemek ve sudan oluşan menü için 45 lira alıyoruz ama bu menünün maliyeti 67 lira. Maliyeti kurtarmıyor yaptığımız satış ama sübvanse ediyoruz.”

66 DÖNÜMLÜK TARLADA SEBZE VE BUĞDAY ÜRETİMİ YAPILACAK
Seçimden kısa bir süre sonra bir hayırseverin Buca Belediyesi’ne, Balık Hali’nin yanında 66 dönümlük arazi bağışladığını hatırlatan Başkan Görkem Duman, “Hayırsever yurttaşımız, burada ekim yapıp ürünleri fakir fukaraya dağıtmamızı arzu etmişti. Fakat biz orada yetiştireceğimiz ürünleri Kent Lokantası’nda yurttaşlarımıza yemek olarak sunacağız” dedi. Söz konusu arazinin 55 dönümüne buğday ektiklerini, 11 dönümlük yere de marul, domates, biber, patlıcan başta olmak üzere çok çeşitli ürünlerin ekiminin yapıldığını hatırlatan Başkan Duman, “Hesabımızı kitabımızı yaptık; bu tarladan alacağımız ürünlerle 67 liralık maliyeti 45 liraya kadar düşürebiliyoruz” dedi.

BUCALILAR ASKIDA YEMEK UYGULAMASINI BENİMSEDİ
CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in “Kent Lokantası’nda askıda yemek dönemini başlatın” talimatı sonrası bu uygulamayı ilk başlatan belediye olduklarını belirten Buca Belediye Başkanı Görkem Duman, bu konuda şunları söyledi:

“1000 yemek satın alarak kampanyayı başlatmıştım. CHP’li meclis üyesi arkadaşlar da 100’er yemek satın alarak katkı koydu. Bucalılar da büyük destek veriyor. Buca’da hiç kimse aç kalmasın istiyoruz. Hiçbir çocuk, yatağa aç girmesin diyoruz. Bu anlayışla sosyal belediyecilik anlamında halkımıza dokunan hizmetler sunmaya devam edeceğiz.”