GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
24 Eylül 2024 Salı 19:23

Başkan Mutlu ilçedeki tehlikeyi anlattı: 330 bin kişiden 100 bini kaçak yapıda yaşıyor!

İzmir Ticaret Borsası Eylül Ayı Meclis Toplantısı’nda konuşan Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu, ilçedeki kentsel dönüşüm tehlikesine dikkat çekti. Mutlu, “330 bin kişiden 100 bin kişi kaçak yapıda yaşıyor Konak’ta. Protokol yolundaki bütün kaçak yapılar bizde. Kentsel dönüşüm birinci gündemimiz” dedi.

Ozan EKİZ / EGEDESONSÖZ – İzmir Ticaret Borsası (İTB) Eylül Ayı Olağan Meclis Toplantısı İzQ İnovasyon Merkezi’nde gerçekleştirildi. Toplantıya İzmir’in kadın belediye başkanları katıldı.
Toplantıya katılan Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu, ilçeye dair önemli açıklamalarda bulundu.

‘SGK’YA NEREYİ VERSEK DE BORCUMUZ AZALSIN DİYE DÜŞÜNÜYORUZ’
Başkan Mutlu, SGK ile borçları üzerine bu sabah konuştuğunu belirterek, “Aday adaylığımda kendimi tanıtan dosyayı hazırlarken mazereti olmayan kent Konak koymuştum sloganımı. Kentin merkezinde olmasıyla hiçbir mazereti olmadığını düşünüyorum. Mazeret üretmeden çalışıyoruz. Zor günlerdeyiz. Nasıl başarılı olabiliriz bunu düşünmeliyiz. Bu sabah SGK’da pazarlık yapıyorduk. SGK borcumuz azalsın diye nereyi versek diye düşünüyoruz” dedi.

‘DEMOKRASİNİN OLMADIĞI YERDE İYİ BELEDİYECİLİK OLMUYOR’
Ekonomik sorunlardan dolayı belediyecilik yapmak konusunda zorlandıklarını belirten Mutlu, “Kaldırım ve asfalt dökmek zorundayız ama bir yandan da 2028’deki olası iktidarımızın önüne koyan ekonomik barajları yıkmak zorundayız. Zor ama mazeretimiz yok, başarmak zorundayız. Tek adam rejiminin sorunu. Demokrasinin olmadığı yerde iyi belediyecilik de olmuyor” ifadelerini kullandı.

‘BİRİNİN KIZI VEYA EŞİ OLARAK BURAYA GELMEDİK’
Kadın siyasetçiler olarak ‘torpille’ gelmediklerini belirten Mutlu, “TMMOB sürecinden beri pek çok yerde izim var kentte. Şimdi masanın öbür tarafındayım. Kamudan yana bir planlamayı, toplumsal refahı yükseltecek bir yerdeyim. Bunu başarabilirsek… Biz birinin kızı veya eşi olduğu için buraya gelmedik. Kadınları destekleyeceğine inanan bir genel başkanımız vardı sadece. Başarılı olacağız, buna inanıyorum” dedi.

‘330 BİNDEN 100 BİNİ KAÇAK YAPIDA YAŞIYOR’
Konak’ta kentsel dönüşümün önemine vurgu yapan Mutlu, “Yapılaşma sorunları var. İmar afları çıkarıldı. 330 bin kişiden 100 bin kişi kaçak yapıda yaşıyor Konak’ta. Protokol yolundaki bütün kaçak yapılar bizde. Kentsel dönüşüm birinci gündemimiz. İmar afları ile biçimlenen ve estetiği sahip olmayan afet risklerini içinde barındıran yerle yaşayanlarla refah seviyesi yüksek olanlar komşu. Okuma yazma bilmeyenle Harvard mezunu arasında 300 metre var sadece” dedi.

‘EN ZENGİNİ DE BURADA EN FAKİRİ DE’
Konak’ın yapısına değinen Mutlu, “Adil kent ve eşit yurttaşlık üzerine mottomuz var. Bunu olabildiğince başarmaya çalışıyoruz. Kentsel dönüşüm gerçekleşene kadar nasıl ulaşabiliriz onu düşünüyoruz. Küçük bir deney gibi. En zengin de burada en fakir de burada” ifadelerini kullandı.

‘BASMANE’DEN GÖÇMENLERİ GÖNDERDİK DEDİLER, 5 SOKAK YUKARI YOLLAMIŞLAR’
Kentteki kaçak göçmenlere dair önemli açıklamalarda bulunan Mutlu, “Düzensiz göçten en çok etkilenen yer Konak. Emniyet Müdürü ile çok iyi anlaşıyoruz, göçmenleri Basmane’den gönderdik dediler. Basmane’den 5 sokak yukarı göçmenler gönderilmiş. 5 sokak yukarıdakiler ‘şimdi Afrikalı komşularımız var’ diyorlar” dedi.

‘HER AY NÜFUSUMUZ DÜŞÜYOR’
İlçenin her ay nüfus kaybettiğini belirten Mutlu, “Konak nüfus kaybediyor. Dönüşüm bölgelerinde her ay nüfusumuz düşüyor. Maddi durumunu düzeltenler gidiyorlar. O bölgelerde kaçış var” ifadelerini kullandı.

‘BİR SONRAKİ DÖNEMDE 15 KADIN BELEDİYE BAŞKANIMIZ OLACAK’
Son olarak geleceğe dair mesajlar veren Mutlu, şunları söyledi:
8 kadın başkanın başarı hikayesi yazacağını ve bir sonraki dönemde 15 kadın belediye başkanımız olacağına inanıyorum.