GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Ekonomi
7 Ocak 2021 Perşembe 12:49

Başkan Mevlüt Kaya: Önce aşı, sonra Mermer Fuarı!

Pandemi nedeniyle geçen yıl düzenlenemeyen İzmir Marble Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı'nı 2021'de mutlaka yapılacağını açıklayan Maden İhracatçıları Birliği Başkanı Mevlüt Kaya, "Mart ayında yapacağımız Danışma Kurulu toplantısında kesin tarihi belirleyeceğiz. Sonra da dünyaya, Covid 19 aşısını yaptırmayan ziyaretçi, katılımcı, çalışan, kim olursa olsun, fuara giremeyeceğini ilan edeceğiz" açıklamasında bulundu. Marble Trend dergisinin yayıncısı Çağlayan Sueli, Mermer Fuarı'nın dijital ortamda yapılamayacağını, daha önceki denemelerin başarısızlıkla sonuçlandığını bildirdi.

Muhittin AKBEL / EGEDESONSÖZ  -  Dünyanın en büyük üç mermer fuarından biri olan, pandemi nedeniyle 2020 yılında gerçekleştirilemeyen İzmir Marble Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı, 2021 yılında yapılacak mı? Sektör, pandemi nedeniyle önünü göremezken, İZFAŞ Marble Fuarı Danışma Kurulu'nun "Yaz aylarında yapalım" kararı, geçerliliğini koruyor. Ege Maden İhracatçıları Birliği Başkanı Mevlüt Kaya, "Fuarı yüzde 100 yapacağız. Her türlü sağlık önlemini alacağız. Sonra da dünyaya, 'Önce aşı, sonra Mermer Fuarı!' diye sesleneceğiz" dedi.

KAYA: DÜNYAYA BÖYLE BİR GÜVENCEYLE SESLENECEĞİZ
Bu konuda ayrıntılı bilgiler veren Birlik Başkanı Mevlüt Kaya, "Covid 19 aşını yaptırmayan hiç kimse, fuara giremeyecek. Ziyaretçiler, katılımcılar, çalışanlar, yani fuarda yer alacak herkese, aşıyı yaptırmış olma şartı getireceğiz" açıklamasında bulundu. Başkan Kaya, şunları söyledi:

"Geçtiğimiz haftalarda Danışma Kurulu toplantımızı gerçekleştirdik ve bilindiği gibi Marble Fuarı'nın yaz aylarında yapılması, ucu açık bir şekilde belirlendi. İZFAŞ, haziran ayı olarak ilan etti. Pandemi şartlarına göre fuar Haziran'da olmazsa, Temmuz'da, Ağustos'ta olabilir. Kesin tarihi, Mart ayında yapacağımız Danışma Kurulu toplantısında belirleyeceğiz. Fuarı bu kez yüzde 100 yapmayı planlıyoruz. O tarihe kadar aşı operasyonunun bitmiş olması, en büyük temennimiz. Tarih netleştiğinde, dünya genelindeki tüm katılımcılarımızdan, ziyaretçilerimizden, fuarda çalışacak, hizmet verecek herkesten Covid 19 aşısını yaptırmış olmasını isteyeceğiz, bunu şart koşacağız. Fuarın olmazsa olmazı, aşıdır. Aşı olmayan her kimse, kesinlikle fuara alınmayacak. Bunu, tüm dünya genelindeki katılımcılarımıza, ziyaretçilerimize duyuracağız. Fuara girecek herkes, aşı olduğuna dair belgesini gösterecek. Yani, fuara davet ederken, aşı olmayan fuara giremez, diyeceğiz. Böyle bir güvenceyle sesleneceğiz."

SUELİ: MERMER FUARI DİJİTAL ORTAMDA VERİMLİ OLMAZ
Marble Trend dergisinin yayıncısı Çağlayan Sueli ile de korona salgını nedeniyle önümüzdeki yaz fuarın yine yapılmama durumu olma ihtimalini konuştuk, "Dijital ortamda fuar gerçekleştirilebilir mi?" sorusuna yanıt aradık. Sueli, uzun yıllardır dünyanın pek çok kentinde yapılan mermer fuarlarına katıldığını belirterek, şu bilgiyi verdi:

"Mermer, çok farklı bir şey. Dokunmadan, çıplak gözle görmeden, hissetmeden olmuyor. Amerika'da bir firma, mermer fuarını dijital ortamda düzenledi, verim alınamadı. İtalya'nın Verona, Çin'in Xiamen fuarları dijital olarak denendi, yine başarısızlıkla sonuçlandı. Bizim bu fuarı, eskiden olduğu gibi yüz yüze yapmamız lazım. Dijital fuarcılık, bazı sektörler için uygun olabilir ancak mermer için uygun değil."