GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
5 Temmuz 2021 Pazartesi 21:27

Başkan Kayalar o soruya yanıt verdi: Menderes'e katı atık tesisini istiyoruz!

Temmuz ayı olağan Meclis oturumunda Menderes'e yapılması planlanan katı atık tesisi ile ilgili konuşan Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar, "Ödemiş'e katı atık bertaraf tesis yapılıyor. Mısır tarlalarının ortasında, patates tarlalarının ortasında ÇED olumlu rapor vermiş… Şu an Bergama'ya da yapılıyor. Orada da AK Partili bir belediye var. Oraya da bir zararı yokmuş… Göreceğiz bakalım buraya da zararı yoksa, buraya da yapılacak. Bu kadar basit" diye konuştu. AK Partili Meclis Üyesi Cemil Az'ın 'Siz istiyorsunuz o zaman' sorusuna da yanıt veren Kayalar, 'Evet istiyoruz' dedi.

EGEDESONSÖZ - İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Menderes’e bağlı Gölova-Çakaltepe Mevkii’nde yapmayı planladığı katı atık bertaraf tesisi ile ilgili tartışmalar sürüyor.

Büyükşehir Belediyesi’nin imar planlarını meclisten geçirdiği tesis ilgili Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar ilçe belediye meclis toplantısında “ÇED süreci olumlu çıkarsa tesisi istiyorum” demiş ve açıklamalar sonrası birçok kesim tepki gösterirken AK Parti ve CHP tesis için sık sık karşı karşıya gelmişti.

Yaşanan süreçte Menderes'te bulunan 23 mahalle muhtarı hazırladıkları ortak bildiri ile katı atık tesisine karşı olduklarını belirtirken, Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş, ilçesinde bulunan katı atık tesisini örnek göstererek tepkilere karşı çıkmış ve Büyükşehir Meclisi'nde tesise karşı olanlara seslenmişti.

Tesis için ÇED süreci başlatılırken, tartışmalara neden olan katı atık tesisi için ise Büyükşehir 21 Haziran'da tesis için 1 aylık ÇED sürecini başlattığını duyurmuştu.

İlçede tesise AK Parti'den tepkiler gelirken, Temmuz ayı olağan Meclis oturumunda katı atık tesisi yeniden gündeme geldi.

KATI ATIK TESİSİ FABRİKADIR
Menderes Belediyesi Temmuz ayı olağan Meclis oturumunda gündem dışı konuşmalarda Menderes'e yapılması planlanan çöp tesisi hakkında açıklamalarda bulunan Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar, "Çöp tesisi, katı atık tesisi bir fabrikadır. Çevreye bir zararı olmadığını iddia ediyoruz. Zaten zararı varsa ÇED raporundan geçemez, zararı yoksa da bu tesis Menderes'e yapılacaktır" dedi.

BERGAMA'YA ZARARI YOKSA BURAYADA YAPILACAK
Bir AK Partili Meclis Üyesi'nin 'isterseniz ÇED'e ve Büyükşehir'e itiraz edebiliriz' söylemleri sonrası konuşmasına devam eden Başkan Kayalar, " Siz itiraz edebilirsiniz sıkıntı yok. Biz diyoruz ki bu tesisin zararı yoksa bu tesis yapılacak. Zaten ÇED raporunda belli olacaktır. Ödemiş'e katı atık bertaraf tesis yapılıyor. Mısır tarlalarının ortasında, patates tarlalarının ortasında ÇED olumlu rapor vermiş… Şu an Bergama'ya da yapılıyor. Orada da AK Partili bir belediye var,  oraya da bir zararı yokmuş, göreceğiz bakalım buraya da zararı yoksa buraya da yapılacak. Bu kadar basit" diye konuştu.

TÜRKİYE'NİN EN MODERN TESİSİ OLACAK
Ödemiş'te CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun katılımı ile açılan tesisi de gördüğünü belirten Kayalar, "Biz Büyükşehir olarak çöp tesisinin zararı olmadığını düşüyoruz. Çünkü dünyada hiçbir yerde, gelişmiş ülkelerde bile çöpler tamamen bertaraf edilmiyor. Ben Ödemişte tesisi gördüm, gayet modern bir tesisi. Zaten buradaki Türkiye'deki en modern tesis olacak.

 KAYALAR'DAN ÇÖP TESİSİ İÇİN NET YANIT: EVET İSTİYORUZ
AK Partili Meclis Üyesi Cemil Az'ın " Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na, Orman Bakanlığı'na sizin liderliğinizde gidelim ve hep birlikte itiraz edelim" ifadelerini kullandı. Az'ın söylemlerinin üzerine "Biz itiraz edeceğiz demiyoruz ki" cevabının gelmesi üzerine yeniden konuşan AK Partili Az, "Siz istiyorsunuz o zaman?" dedi. Az'ın sorusu üzerine yanıt veren Başkan Kayalar ise " Evet istiyoruz" dedi.