GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
1 Ağustos 2024 Perşembe 21:58

Başkan Işık’tan SGK borçları için ‘ortak akıl’ çağrısı: Belediye parasız kalabilir!

Gaziemir Belediye Başkanı Ünal Işık, SGK borçlarının ödenmesi konusunda yaptığı açıklamada “. İller Bankası’ndan yüzde 46 kesinti yazısı geldi.  Bu durum kalktığında biz de rahat edeceğiz.  Bir de SGK primleri kesilirse ortada para kalmayacak. Bu durum belediye hizmetlerini durdurur” dedi.

EGEDESONSÖZ- Gaziemir Belediyesi, Ağustos ayı olağan meclisi Belediye Başkanı Ünal Işık öncülüğünde gerçekleşti.

Meclisin gündeminde ise SGK borçları vardı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın belediyelerin SGK borçlarını ödemesi konusunda verdiği talimatın ardından bazı belediyelerde haciz işlemleri uygulanmaya başladı.

Başkan Işık ise belediyenin mali yapısıyla ilgili mecliste bilgilendirme yaptı. Işık konuşmasında “Ortak akılın bu sorunu çözeceğine inanıyorum. Ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik krizin kısa sürede devre dışı kalacağını inanıyorum. İller Bankası’ndan yüzde 46 kesinti yazısı geldi.  Bu durum kalktığında biz de rahat edeceğiz.  Bir de SGK primleri kesilirse ortada para kalmayacak. Bunun uygulanacağı ve kapsayacağı her ilçe belediyesi için söylüyorum. Sadece CHP’li belediyeler için değil. Bu durum belediye hizmetlerini durdurur. Mutlaka ortak akılla çözülecektir bu sorun” dedi.

İZMİR’İN ÇERNOBİLİ İÇİN YOL HARİTASI AÇIKLANACAK
İzmir’in Çernobili olarak kamuoyunda bilinen eski kurşun fabrikasının temizli konusunda mecliste konuşan AK Partili meclis üyesi Uğur İnan Atmaca, “Aktepe-Emrez'deki kurşun fabrikası için ‘komisyon kurulsun’ dediniz ancak bizim orada ölçümleri yapacak yeterliliğimiz yok. Geçtiğimiz dönem belediye başkanının imzaladığı ve bu konu ile ilgili komisyon kurulması talebi söz konusuydu. Bu önergenin büyükşehir nezdinde yeniden canlandırılması ve araştırılması önemli… Bizim ülkemizde bu tür radyoaktif elementin bulunmadığını biliyoruz. Kimin getirdiğinizi bulmamız gerekiyor" diye konuştu.

Başkan Ünal Işık, " Çevre ve Şehircilik tarafından yetkilendirilen bir kurum temizliğe başlayacaklarını söyledi. Biz bölgeyi gözlem altına aldık. 23'üne kadar hiç çalışma olmadı. 23'ünde iki tane iş makinasıyla alana girildi ve toz, duman ile karşılaştık. Çevre ve Şehircilik'i aradık ancak muhatap bulamadık. Kaymakam Bey'e de verilen bir bilgi yoktu. Burayı temizleyecek olan firma yarın bizlere yol haritasını verecek. Bizim tek talebimiz burasının bir an önce temizlenmesi ancak temizlenirken nasıl temizleneceği de bildirilmeli. Meslek odalarının, bilim insanlarının, belediyenin bu işin içerisinde olduğu bir komisyon tarafından denetlenmeli. Ülkemizde ilk kez yapılacak bir işlem. Hepimizin içini rahatlatacak bir bertaraf olmasını istiyoruz" ifadelerine yer verdi.