GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
1 Ağustos 2024 Perşembe 19:23

Mecliste kentsel dönüşüm gündemi: Bayraklı'ya İstanbul modeli!

Bayraklı Belediye Meclisi'nin Ağustos ayı ilk oturumunda İstanbul ziyaretiyle ilgili Meclis'e bilgi veren Başkan İrfan Önal, "Şişli, Avcılar ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile KİPTAŞ yetkilileriyle görüştük. Oradaki modellemenin Bayraklı'da da uygulanması için destek sözü aldık" açıklamasında bulundu.

Muhittin AKBEL / EGEDESONSÖZ - Bayraklı Belediyesi'nin Ağustos ayı birinci oturumu, Belediye Başkanı İrfan Önal'ın yönetiminde gerçekleştirildi. Birimlerden gelen önergelerin büyük bölümü ilgili komisyonlara gönderilirken, bazıları oybirliğiyle, bazıları da oy çokluğuyla komisyonlardan geldiği gibi kabul edildi. Başkan Önal, geçtiğimiz haftalarda teknik bir heyetle birlikte yaptığı İstanbul ziyaretiyle ilgili olarak Meclis üyelerini bilgilendirdi.

YENİ BİR İÇKİLİ BÖLGE AÇILMIYOR, SADECE MEVZUAT YERİNE GETİRİLİYOR
İhtisas komisyonlarından gelen raporlar da Meclis üyeleriyle tartışmaya açıldı. Mansuroğlu Mahallesi sınırlarında kalan 286 Sokak, 288/1 Sokak, 288/4 Sokak, 288/5 Sokak, 288/10 Sokak ve 288/11 Sokak, 292 Sokak, 292/1 Sokak ve İslam Kerimov Caddesi üzerinde yer alan işyerlerinin, İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatlarına İlişkin Yönetmeliğin 29. maddesine istinaden içkili yer bölgeli kapsamına alınmasının kabulüne ilişkin, İmar ve Hukuk komisyonlarından oyçokluğuyla geçen raporlar okundu. Başkan İrfan Önal, burada yeni bir alkollü içki sokağı açmak gibi bir şeyin söz konusu olmadığını belirterek, "Daha önce adres adres ruhsat alınmış. Oysa şimdi yasa, bu ruhsatlandırmayı bir sokak, cadde veya bölge olarak verilmesini öngörüyor. Bizim yaptığımız mevzuata uygun hale getirmek" açıklamasında bulundu. Ancak MHP Grup Başkanvekili Muhammet Şahin, söz konusu sokaklarda oturan maliklere ve işyeri sahiplerine fikir sorulması gerektiğini, yoksa ileride güvenlik sorunuyla karşı karşıya kalınabileceğini söyledi. Başkan Önal, zaten faaliyet halindeki ruhsatlı mekanların faaliyetlerine devam edeceğini, yaptıkları işin sadece o sokakların mevzuat gereği içkili bölge kapsamına alındığını, plana işleneceğini ifade etti.

ŞİŞLİ, AVCILAR, BÜYÜKŞEHİR BELEDİYELERİ VE KİPTAŞ'TAN TAM DESTEK
Bu arada AK Partili Meclis üyesi Latif Aydemir, Belediye Başkanı İrfan Önal'a, "Geçtiğimiz haftalarda İstanbul ziyaretiniz oldu. Bu ziyaretiniz amacı ve sonuçlarıyla ilgili Meclis'e bilgi vermenizi istiyoruz" dedi. Başkan Önal da bu ziyareti özetle şu sözlerle anlattı:

"Teknik bir grup çalışma arkadaşımla birlikte İstanbul'a gittik. Kentsel dönüşüm anlamında halen yapımı devam eden çalışmaları ve geçmişte yapılanları yerinde görmek istedik. Çok faydalı bir ziyaret oldu. KİPTAŞ yetkilileriyle görüştük, kendilerinden ayrıntılı çok kıymetli bilgiler aldık. Şişli Belediyesi'nin teknik kadrolarıyla yine kentsel dönüşümle ilgili toplantılar yaptık, sunumları dinledik. Daha sonra Avcılar Belediyesi'nin kentsel dönüşümde izlediği yolu öğrendik. Son olarak da İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Ekrem İmamoğlu ile bir araya geldik. Ekrem Başkanımız ve diğer belediyelerdeki arkadaşlar, KİPTAŞ yetkilileri, bize her konuda yardımcı olacaklarını söylediler. Bayraklı Belediyesi olarak planlama süreci yaşadığımızı ifade ettik. İstanbul'da kentsel dönüşüm çalışmalarında bir başarı elde edilmiş ve o başarılı modellemelerin Bayraklı'ya uyarlanması konusunda işbirliği halinde olacağız."