GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
13 Mayıs 2019 Pazartesi 23:45

Başkan İduğ düğmeye bastı: Belediyenin iki şirketinde flaş atamalar!

Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ, İZBAŞ A.Ş. ile Borbel A.Ş.’nin yönetim kurullarını belirledi. İZBAŞ’ta önceki dönemlerde 5 kişi görev yaparken yeni süreçte sayı 7’ye yükseldi. Borbel A.Ş.’ de sayısal anlamda bir değişiklik gerçekleşmedi. Başkan İduğ’un flaş atmalar yaptığı öğrenildi.

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ, belediye bünyesindeki iki şirketin yönetim kurulunda flaş değişiklikler gerçekleştirdi. 31 Mart yerel seçimlerinin ardından belediye bürokrasisinde görevler noktasında icraatlarını uygulayan İduğ, Bornova Belediyesi Personel A.Ş ile İZBAŞ A.Ş’nin yönetim kurullarını yeniden şekillendirdi.

Belediye kaynaklarından elde edilen bilgilere göre; önceki dönemlerde 5 kişiden oluşan İZBAŞ A.Ş.’nin yönetim kurulu üyelik sayısı 7’ye çıkarıldı. Başkan İduğ’un Zafer Kurtbay, Cumhur Dereli, Namık Aydın, Adnan Hocaoğlu, Mustafa Polat, Cüneyt Güleç ve Erol Mutlu isimlerine yer verdiği öne sürüldü.  İduğ’un Kurtbay’a ayrıca diğer belediye şirketi Borbel A.Ş’nin de yönetim kurulunda görev verdiği belirtildi. Kurtbay’ın özel kalem müdürlüğü bünyesinden istisnai memur olarak kadroya geçerek başkan yardımcısı olmasının beklendiği ifade edildi.

Önceki yönetimden kalan tek ismin ise Namık Aydın olduğu aktarılırken, ilçe eski başkanı Erturk Çapın’a yakın Cumhur Dereli’nin de atanması dikkat çekti. Dereli meclis üyesi aday listesinde yer almış fakat seçilememişti. Bir dönem Kamil Okyay Sındır’a yakınlığıyla bilinen, 31 Mart yerel seçimleri sürecinde belediye başkan aday adayı Ethem İnal’a destek olan,  son ilçe kongresinde Nevzat Kavalar’a karşı seçim kaybeden Adnan Hocaoğlu da yönetim kurulu listesinde kendine yer buldu. Hocaoğlu’nun Milletvekili Mahir Polat’a da yakın olduğu aktarıldı. Başkan Yardımcısı İbrahim Ulaş Polat ve Milletvekili Mahir Polat’ın akrabası olan Mustafa Polat’ın da yönetime atanması gözden kaçmadı. Pınarbaşı’nda siyaset yapan ve Sındır’a yakınlığıyla bilinen Erol Mutlu, iş dünyasının etkili isimleri arasında bulunan ve İduğ’a yakın olduğu iddia edilen Cüneyt Güleç de yönetim kurulu üyesi görevine getirildi.

Diğer şirket Borbel A.Ş’nin yönetim kurulunda İZBAŞ’ta olduğu gibi yine Zafer Kurtbay görev aldı. 5 kişiden oluşan yönetim kurulunun yapısı korunurken Sındır döneminde siyasi başkan yardımcılığı görevini yürüten Zeynel Abidin Fidan, ilçe yönetim kurulunda bulunan Şükrü Demir’in atandığı aktarıldı.  Başkan İduğ’un ayrıca özel sektörden Mustafa Derici ile Rıfat Sokulgan’ı transfer ettiği ve yönetim kuruluna atadığı öğrenildi.