GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
13 Mayıs 2019 Pazartesi 19:58

Büyükşehir Meclisi’nde öneriler havada uçuştu: Boyu 1.90 olanlar oturarak konuşsun!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ve İZSU’nun Mayıs ayı olağan meclis toplantıları gerçekleşti. Büyükşehir Belediyesi’nin meclisinde, 19 Mayıs ve Ramazan Bayramı çerçevesinde ulaşımda gerçekleşecek indirim uygulamaları gündeme geldi. Ayrıca AK Parti’den hamile olan kadınların ve annesi ile birlikte 10 yaşına kadar olan çocuğun yüzde 50 indirimle ulaşımını sağlaması önerisi geldi. İZSU oturumunda konuşan Soyer’in ise boyu 1.90 ve üstünde olan meclis üyelerinin oturarak konuşabilmesi yönünde bir önerisi oldu.

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- İzmir Büyükşehir Belediyesi Mayıs ayı olağan meclis toplantısının birinci oturumu Başkan Tunç Soyer idaresinde gerçekleşti. Büyükşehir Belediye meclis oturumu sonrasında İZSU Mayıs ayı olağan toplantısının birinci birleşimi de yapıldı.

RAMAZAN BAYRAMI VE 19 MAYIS’TA ULAŞIM MÜJDESİ İÇİN SOMUT HAMLE
Toplantıda Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun geçtiğimiz günlerde belediye başkanlarına ilettiği, ‘Dini ve milli bayramlarda belediye otobüsleri bedava olacak’ talimatının gereği olarak gerçekleşecek hamle gündeme geldi. Mecliste oylanan ve komisyonlara gönderilen önergeler kapsamında 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nda kentteki ulaşımın sembolik şekilde 1 kuruş olacağı ve Ramazan Bayramı çerçevesinde ise vatandaşların araçlardan ücretsiz yararlanması kararlaştırıldı. Gündem maddeleri komisyonlarda son şeklini alacak meclise geri gönderilecek ve resmi karar ilan edilecek.  

AK PARTİLİ BOZTEPE’DEN ULAŞIMDA İNDİRİM İÇİN HAMİLE KADIN VE ÇOCUK ÖNERİSİ
Ayrıca AK Partili Hüsnü Boztepe, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in 31 Mart yerel seçimlerinden sonra göreve gelir gelmez hayata geçirdiği ‘Halk Taşıt Uygulaması’ hakkında öneride bulundu. AK Partili Boztepe Haziran ayından itibaren Büyükşehir Belediyesi’ne ait toplu taşıma araçlarında hamile olan kadınların ve annesi ile birlikte 10 yaşına kadar olan çocuğun 08:00 ile 20:00 saatleri arasında yüzde 50’lik indirimle ulaşım hakkını kullanmasını önerdi. Önerge gündeme alındı ve ulaşım ve plan bütçe komisyonuna havale edildi.

O KOMİSYONA 1 CHP’Lİ 1 AK PARTİLİ ÜYE SEÇİLDİ, TİRE’DEKİ HASTANEYE 2 KIRMIZI BAYRAK!
İzmir Büyükşehir Belediyesi Engelsiz İzmir Kırmızı Bayrak Komisyonu Cumhuriyet Halk Partili (CHP) Nazan Dönmez ile AK Partili Ahmet Uğur Baran seçildi. Ayrıca İzmir Büyükşehir Belediyesi Engelsiz İzmir Kırmızı Bayrak Komisyonu Yönetmeliği doğrultusunda oluşturulan Kırmızı Bayrak Komisyonunun 25 Nisan 2019 tarihinde gerçekleştirilen toplantısında yapılan denetleme ve değerlendirme sonucunda Tire Devlet Hastanesi’ne 2 Yıldızlı Kırmızı Bayrak verilmesi hususu görüşüldü.

Dilek ve temenniler bölümünde söz olan Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer meclisin uyum içinde çalışmasına vurgu yaparak, “Tüm kararlar oy birliğiyle alındı. Meclis grubuna uyumlu çalışmadan dolayı teşekkür ediyorum” dedi. AK Parti Grup Başkan Vekili Özgür Hızal ise, “İzmir’in yararına olacak her şeyde sizin yanınızda olacağımızı açıklamıştık. Bunun örneğini bugün görüyoruz” açıklamasında bulundu.

SOYER’DEN İLGİNÇ ÖNERİ: BOYU 1.90 VE ÜSTÜNDE OLANLAR OTURARAK KONUŞSUN!
İZSU’nun dilek ve temenniler bölümünde konuşan Başkan Soyer’den ilginç bir öneri geldi. Meclis üyelerinin toplantıda ayağa kalkarak konuşma zorunluluğuna atıfta bulunan Soyer, “Bundan sonra boyu 1 metre 90 santimetre ve üstünde olan meclis üyelerimizin yerinde oturarak konuşma yapmasını teklif ediyorum” dedi. Önerge oy birliğiyle kabul edildi.