GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
19 Temmuz 2022 Salı 15:10

Başkan Girgin’den ‘imar’ uyarısı: Yerel siyasetçilere itibar etmeyin

Karaburun- Ildır Özel Çevre Koruma Bölgesi’nin imar planı çalışmalarının devam ettiğini açıklayan Başkan Girgin Erdoğan “Karaburun Belediyesi dışında uzmanı ve muhatabı olmadığı konularda sosyal medya mecralarında içeriği tam anlaşılmayan, kafa karıştıran açıklamalarda bulunan yerel siyasetçilere itibar edilmemesini, önemle ve özellikle rica ederiz” dedi.

EGEDESONSÖZ – 14 Mart 2019 tarihinde Cumhurbaşkanı Kararı ile ilan edilen ‘Karaburun- Ildır Özel Çevre Koruma Bölgesi’nin 1/25000 ölçekli Nazım İmar Planı çalışmaları devam ediyor. Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan’ın yaptığı açıklamalara göre planlar Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum tarafından onaylandı ve teknik personele gerekli prosedürleri gerçekleştirilmek üzere gönderildi.

‘SÜREÇ MEMNUNİYET VERİCİ’
Plan henüz resmi olarak askıya çıkmadığını ifade eden Girgin Erdoğan açıklamasında  “Bakan oluru alınmış ve ilgili teknik personele aktarılmıştır. Teknik personelce gerekli inceleme ve işlemler tamamlandıktan sonra onaylı paftalar Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İzmir İl Müdürlüğü’ne gönderilecek ve sonrasında askıya çıkacaktır.” ifadelerini kullandı.

‘TÜM GELİŞMELERİ PAYLAŞACAĞIZ’
Gelinen noktada sürecin memnuniyet verici şekilde ilerlediğini dile getiren Girgin Erdoğan “Ama henüz tamamlanmamıştır.  Karaburun Belediyesi olarak, kamu kurumu olmanın gerektirdiği şeffaflık ve sorumluluk kapsamında tüm gelişmeleri siz kıymetli hemşehrilerimiz ile eksiksiz olarak paylaşacağız.  Bu itibarla; Karaburun Belediyesi dışında uzmanı ve muhatabı olmadığı konularda sosyal medya mecralarında içeriği tam anlaşılmayan, kafa karıştıran açıklamalarda bulunan yerel siyasetçilere itibar edilmemesini, önemle ve özellikle rica ederiz” dedi.