GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
6 Aralık 2020 Pazar 08:26

Başkan Erdoğan 'kuyularda su azaldı' dedi... 'Kurak'burun!

Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan, pandemiden sonra nüfusun 30 bine dayandığını belirterek kuraklık sıkıntısı çeken Karaburun halkına, “Daha dikkatli ve doğru tüketimle suyumuza sahip çıkmamız gerektiğinin bilincinde olmalıyız” şeklinde seslendi.

EGEDESONSÖZ- Koronavirüs pandemisi etkisiyle bu kışı yazlıklarında geçiren vatandaşların sayılarında gözle görülür artışlar yaşandı. İzmir’in tatil ilçelerinden olan Karaburun’da da yoğunluk sebebiyle su sıkıntısı yaşanıyor. İlçenin su ihtiyacının tamamı farklı noktalarda yer alan 30 su kuyusundan sağlanıyor.

Pandemi dolayısıyla sonra nüfusun 30 bine dayandığını belirterek kuraklık sıkıntısı çeken Karaburun halkına seslenen Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan, “Daha dikkatli ve doğru tüketimle suyumuza sahip çıkmamız gerektiğinin bilincinde olmalıyız” dedi.

Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla Karaburun halkına çağrıda bulunan Belediye Başkanı Erdoğan şu ifadeleri kullandı:

“Değerli Hemşehrilerim, hepimizin bildiği gibi son yüzyılın en kurak ikinci yılını yaşamaktayız. Bu durum şehirlerimizin içme suyu ve tarımsal sulama kaynaklarında ciddi tehlikelere işaret ediyor.

Karaburun’umuz da ciddi bir su tehlikesi ile karşı karşıya. İlçemizin içme suyu ihtiyacını farklı yerlerde bulunan 30 su kuyusu ile karşılıyoruz.

Eylül, Ekim ve Kasım aylarında hemen hemen hiç yağış almadık. Kuyularımızdan her geçen hafta daha derinden su sağlamaktayız.

Pandemi etkisiyle bu kışı yazlıklarında geçiren vatandaşlarımızla birlikte ilçemizin nüfusu 30 bine yaklaştı.

Salgından korunmak için aldığımız hijyen önlemlerini de hesaba kattığımızda su tüketimimizin ciddi oranda artış gösterdiğini görüyoruz.

Elbette hijyen kurallarına riayet edeceğiz. Ancak bu durumun gereksiz su kullanılması demek olmadığını, daha dikkatli ve doğru tüketimle suyumuza sahip çıkmamız gerektiğinin bilincinde olmalıyız.

Tüm hemşehrilerimi bu hassas konuda çağrıma kulak vermeye, suyumuzu dikkatli kullanmaya davet ediyorum. Keyifli bir hafta sonu dilerim.”