GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
5 Aralık 2020 Cumartesi 17:37

Başkan Karakurt ilk icraatı yaptı: Sökülen fabrika geri geldi!

Menemen’de iş güvenliği şirketinin 600 bin TL alacağını gerekçe göstererek haczettiği zeytinyağı fabrikasının götürülen ekipmanları geri alındı. Menemen Belediye Başkanvekili Deniz Karakurt’un el koyduğu olayla ilgili çalışmalar tamamlanırken alınan makinelerin montajları yapıldı.

EGEDESONSÖZ- Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy’un tutuklanarak cezaevine gönderilmesinin ardından başlayan tartışmalı süreçte belediye haciz işlemi uygulayan şirket ile mutabakat sağlandı. Menemen’in eski Emiralem Beldesi’nde 2004 yılında kurulan ve uzun süredir faaliyette olan zeytinyağı sıkım fabrikası iş güvenliği şirketinin alacağı 600 bin TL rakama karşılık haciz işlemi nedeniyle götürülmüştü. Belediye başkanının savcılıktaki işlemleri devam ederken haciz memurlarıyla birlikte kapıya dayanan şirket gece yarısı fabrikanın ekipmanları söküp kamyonlara yüklemişti.

Menemen’de belediye başkanlığına seçilen Av. Deniz Karakurt ilk olarak bu konuya eğilmiş ve bölgedeki vatandaşların şikayeti üzerine çalışma başlatmıştı. Karakurt’un müdahalesiyle şirketle anlaşma sağlandı. Zeytinyağı sıkım fabrikasının makine ekipmanları geri alınarak montajı yapıldı.  Menemen’de zeytin toplama döneminde bölgenin önemli bir ihtiyacını karşılayan fabrikadaki haciz çiftçileri de üzmüştü.