GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
7 Ağustos 2024 Çarşamba 19:38

Başkan Balkan: Urla'da rant olmasa 53 aday olmazdı!

Urla Belediyesi ağustos ayı meclis toplantısında AK Parti meclis üyesi Ümit Arslan'ın ‘rant’ soruları tartışma yarattı. Urla Belediye Başkanı Selçuk Balkan, “Urla’da emlak ofislerinin bakkal sayısından fazla olduğu öngörülürse Urla’nın rant açısından ne kadar değerli olduğunu biliyoruz. Bunu geçtiğimiz yerel seçimlerde Urla’da 53 aday adayının bulunmasından da anlayabilirsiniz” dedi.

Büşra ÇETİNKAYA / EGEDESONSÖZ – Urla Belediyesi Ağustos ayı olağan meclis toplantısında AK Parti grubu ile Urla Belediye Başkanı Selçuk Balkan arasında ‘rant’ tartışması yaşandı.

AK Parti meclis üyesi Ümit Arslan, Başkan Balkan’a Urla’daki emlak ve konut fiyatlarındaki fahiş artışlara, kaçak yapılaşmaya ve ranta yönelik sorular yöneltti.

AK Partili meclis üyesi Ümit Arslan, “Uzun yıllardır 18 uygulaması bekleyen mahalleler var. Türkiye’nin gayrimenkullerin en pahalı olduğu 70 ilçeye giren bir ilçe oldu Urla. Emlak ve konut fiyatlarında az da olsa önüne geçilebilir, vatandaşlarımızın kaçak yapı yapmasına gerek kalmayarak kaçak yapılaşmanın önüne geçilebilir, bu bölgede yaşayan vatandaşlarımızın arsalarını katbekat altında satmaları, başka bölgelere göç etmelerinin önüne geçilmelidir. 18 uygulamasının yapılmadığı her gün birileri arsalar üzerinden rant elde ederken arsa sahipleri ellerindeki topraklarından dolayısıyla geleceklerinden olmakta. Urla’yı betonlaştırmayacağız. Urla’da en fazla 2 kat yapılaşma olmalı. Alt ve orta gelir düzeyinme sahip vatandaşlarımızı göçe zorladığınızın farkında mısınız? Yüzlerce yıldır bu toprakları yurt edinmiş vatandaşlarımızın Urla’yı terk etmek zorunda kaldığını görmüyor musunuz? Daha yaşanabilir bir Urla diyerek çıktığınız bu yolda fahiş gayrimenkul fiyatlarıyla mücadele konusunda bir planınız var mı, varsa nedir?” ifadelerini kullandı.

BALKAN: URLA’DA RANT İÇİN 53 ADAY ÇIKTI
Başkan Selçuk Balkan, AK Partili Arslan'a cevaben şunları söyledi:

“Urla’da emlak ofislerinin bakkal sayısından fazla olduğu öngörülürse Urla’nın rant açısından ne kadar değerli olduğunu biliyoruz. Bunu geçtiğimiz yerel seçimlerde Urla’da 53 aday adayının bulunmasından da anlayabilirsiniz. Biz Özbek mahallesindeki teklifin neden gündeme kaldığını açıklayayım. Orada bir orman vasfı var. Ve bu orman vasfının 1/10’u ana yolun bağlantısını kesintiye uğrattığından dolayı bu devam etmeyecek. Bademler bölgesindeki plana ilişkin mahkeme kararı olmayan bütün planlarda 18 uygulaması önerildi, onu da söyleyeyim. Gülbahçe mahallesindeki 18 uygulamalarında ilk etapta Büyükşehir’in personeli ilgileniyor. Onun haricinde Urla’nın güneydoğusunda kalan ve Ovacık tarafında kalan bölge ile ilgili merkezilikten  dolayı plan yapılamamakta.

Bizim seçim beyannamemizi okuduysanız bizler Urla’yı koruyarak iyileştireceğiz. Gereken bütün işlemler yapılacak. Gereken bütün denetlemeler yapılacak ancak bugüne kadar bekleyen denetlemelerin birçoğu mahkemeyi bekliyor. 24 noktadaki tiny house denetlemesini yaptık. Herhangi bir mahkeme süreci olmayan ve orman bekçileriyle DSİ ile sorunu olmayan 18 uygulamaları devam ediyor. Bir tek mahkeme süreci devam eden bölge kaldı.”