GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
7 Ağustos 2024 Çarşamba 17:15

Büyükşehir’de referandum bölünmesi… Birlik Yerel Sen’den hayır çağrısı!

Tüm Bel Sen İzmir 1 No'lu Şubesi, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde devam eden TİS krizinde Başkan Tugay'ın son teklifini sandığa taşıyacağını açıkladı. Birlik Yerel-Sen ise bir açıklama yayımlayarak sandıkta ‘hayır’ oyu kullanacaklarını duyurdu.

EGEDESONSÖZ – İzmir Büyükşehir Belediyesi ile ESHOT ve İZSU genel müdürlüklerinde görevli kamu emekçileri ile bu işyerlerinde örgütlü Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Hizmetleri Emekçileri Sendikası (Tüm Bel-Sen) İzmir Şubesi arasındaki toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde yeni gelişme yaşandı.

Sendika, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay’ın son olarak teklif ettiği 17 bin TL’lik sosyal denge tazminatı önerisini sandığa taşıyacak. Mevcut TİS talepleri için evet ya da hayır oylaması yapılacak.

Birlik Yerel-Sen bunun üzerine sosyal medyadan bir açıklama yayımlayarak sandıkta ‘hayır’ oyu kullanacaklarını belirtti.

Açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“12 Haziran tarihinden itibaren tıkanan toplu iş sözleşmesi görüşmeleri sonrası yetkili sendika tümbelsen ile birlikte ara vermeksizin her gün meydanlarda emekçilerin haklarını savunmaya devam ettik. Dayatma ile yapılan bu teklifleri  red edip sahada binlerce emekçi ile iş bırakarak idareye net cevaplar verdik.  Tıkanan sürece ilişkin son teklif  olarak Pazartesi günü 17 bin TL olarak iletildi.  Bu teklifin bizim tarafımızdan bir geçerliliği yoktur.  Görevden uzaklaştırılan memurları masaya yatırıp memurlara sandık dayatmasında bulunan idare ve bu teklifi pişirip emekçilerin önüne servis eden tümbelsen samimi olmadıklarını bir daha ispatlamıştır. Kıymetli emekçiler Birlik Yerel-Sen olarak ilk gün söz verdiğimiz noktadayız. HAK VERİLMEZ! ALINIR! Şiarıyla kurulacak sandıklara güçlü bir şekilde  “HAYIR” oyu  kullanacağımızı kamuoyuna duyuruyoruz”