GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
14 Ocak 2016 Perşembe 10:35

Başbakan Davutoğlu o sözlerle kimi kastetti?

“Perde arkası etkin aktörler olabileceği kanaatimizi pekiştirdi” sözleri 'Başbakan Davutoğlu kimi işaret etti' sorusunu akıllara getirdi.

Türkiye'yi yasa boğan Sultanahmet'teki terör saldırısının ardından açıklama yapan Başbakan Davutoğlu, "Saldırganın Türkiye'ye giriş yolu, bütün kontakları, arka plandaki ilişkileri konusunda aldığım bilgiler, bu meselenin görünür yüzünün dışında bazı önemli unsurlar ve perde arkası etkin aktörler olabileceği kanaatimizi pekiştirdi" dedi. Bu sözler, 'Başbakan Davutoğlu kimi işaret etti' sorusunu akıllara getirdi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Türkiye'yi sarsan Sultanahmet'teki canlı bomba saldırısının ardından dün akşam kameraların önüne geçerek önemli açıklamalarda bulundu.

Başbakan Davutoğlu, “Biraz önce saldırganın Türkiye'ye giriş yolu, bütün kontakları, arka plandaki ilişkileri konusunda aldığım bilgiler, bu meselenin görünür yüzünün dışında bazı önemli unsurlar ve perde arkası etkin aktörler olabileceği kanaatimizi pekiştirdi. Dolayısıyla evet, saldırganın DAEŞ bağlantısı tespit edildi. Ancak artık DAEŞ öyle bir örgüt ki bir piyon ve bazen de kamufle edilebilecek bazı eylemlerin rahatlıkla kullanılmasını sağlayan bir ara örgüt, bir taşeron" diye konuştu.

Bu sözler, 'Başbakan Davutoğlu kimi işaret etti' sorusunu akıllara getirirken, Davutoğlu sözlerine şöyle devam etti: "Dolayısıyla şimdi hedefimiz Suruç'ta, Ankara'da, şimdi İstanbul'da haince, alçakça Türkiye'ye saldıran bu terör örgütü konusunda atılacak adımları, hem Türkiye içinde etkin şekilde atmak, hem Türkiye dışında yürütülecek mücadeleyi sistematik bir şekilde yürütmek ama onun da ötesinde ki bu irtibatları bugün ortaya çıkarmaya çalışıyoruz, bu terör örgütünü kullanan arkadaki gerçek aktörler kimlerse onların ortaya çıkarılması için de yoğun bir çaba içindeyiz. Bu bir taşeron örgüt ama o taşeron örgütü eğer birileri Türkiye'ye karşı kullanmak istiyorsa ki bunun emarelerini çok gördük, sadece bu taşeron örgütü değil, bu taşeron örgütü kullanma hevesine ve amacına dönük çalışma yapan kim varsa hepsine dönük olarak da gerekli her türlü tedbiri alma konusunda Türkiye'nin kararlılığı açıktır. Bu yönde de tedbirlerimizi alacağız." (dha)