GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
9 Mart 2016 Çarşamba 08:54

Balçova'da 8 Mart paneli: Esaret mi, hürriyet mi?

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle Balçova Belediyesi tarafından "Esaret mi? Hürriyet mi?" konulu panel düzenlendi.

Balçova Termal Otel Kardelen Salonu’nda düzenlenen Panele konuşmacı olarak katılan Yazar Canan Kaftancıoğlu, Tiyatro Sanatçısı Levent Üzümcü ve CHP Milletvekili İlhan Cihaner günümüzde kadınların yaşadığı sorunları dile getirdi.

Milletvekili İlhan Cihaner kadınların siyasetin içinde daha çok olması gerektiğini bunun için parti olarak çalışmalar yaptıklarını ifade ederken Yazar Canan Kaftancıoğlu ise kadınların mücadelesinin erkeklere karşı olmadığını, verilen mücadelenin özgürlük karşıtı zihniyete karşı olduğunu ifade etti. Tiyatro Sanatçısı Levent Üzümcü ise annelere çok iş düştüğünü ifade ederek “Anneler, kadına saygılı evlatlar yetiştirmeli bunun için kadın haklarına önce kendileri inanmalı” diye konuştu.  

Balçova Belediye Başkan Vekili Ahmet Güleryüz ve Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya’nın eşi Fatma Çalkaya ise etkinliğe katılan kadınlara teşekkür etti. Panelden sonra Balçovalı Kadınlar gönüllerince eğlendi. Etkinlikler kapsamında Levent Üzümcü’nün “Anlatılan Senin Hikayendir” isimli tiyatro oyunu 9 Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Derslikleri Salonu’nda sahnelendi. Yoğun bir katılımın olduğu tiyatroda Levent Üzümcü uzun süre ayakta alkışlandı..