GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
30 Mayıs 2024 Perşembe 15:47

BAL'da kriz çözüldü: Ayran Günü için Milli Eğitim'den izin çıktı

CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in de mezun olduğu Bornova Anadolu Lisesi’nde her yıl geleneksel olarak yapılan “Geleneksel Ayran Günü” etkinliği İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından iptal edilmişti. Etkinliğin iptal gerekçesinin kantin işletmecisinin yaptığı şikayet üzerine olduğu iddia edildi. Kantincinin şikayetini duyan öğrenciler ise kantini boykot edip eylemi yaptı. Yaşananların ardından müdürlük, okul aile birliği ve BAL Vakfı'nın tedbirlerin alınacağına dair garanti vermesi ile sorun çözüldü. İlçe Milli Eğitim, etkinliğin yapılmasına olur verdi.

Ozan EKİZ/EGEDESONSÖZ- CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in de mezun olduğu, kentin önemli eğitim kurumu Bornova Anadolu Lisesi’nde yapılmak istenen “Geleneksel Ayran Günü” etkinliği İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü kararı ile yasaklanmıştı.

Yasağın gerekçesi olarak “öğrenci davranışları ve okul kurallarına aykırılık, etkinliğin amaç dışında kullanılacağı” gösterilirken etkinliğin yasaklamasının nedeni de belli oldu.

KANTİNCİ ŞİKAYET ETTİ İDDİASI
Her yıl etkinlikle birlikte Okul Aile Birliği, kermes düzenleyip buradan elde edilen geliri yurtta kalan ve durumu olmayan öğrencilere vermekteydi. Lisenin kantinin işletmecisi ise etkinlik esnasında alış verişin kendisinden yapılmasını istediği için etkinliği şikayet ettiği ve şikayet sonrası ilçe milli eğitim müdürlüğünce etkinliğin yasaklandığı iddia edildi.

Öğrenciler ise duruma sert tepki gösterdi. Ailelerin de desteklediği öğrenciler kantini boykot ederken oturma eylemi de düzenledi.

Kantin işletmecisi ise iddiaları reddetti.

MİLLİ EĞİTİM'DEN YENİ KARAR
Yaşanan gelişmelerin ardından okul idaresi, okul aile birliği ve BAL Vakfı, etkinliğin yapılmamasına neden olan gerekçeler konusunda önlem alabileceklerini belirterek yeniden İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne etkinliğin yapılması için dilekçe sundu. Dilekçeyi değerlendiren İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ise etkinliğin okul müdürlüğünün yetkisi ve sorumluluğunda gerçekleştirilmesi noktasında karar aldı.