GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
19 Temmuz 2016 Salı 11:47

Bakanlıktaki operasyonun İzmir ayağında ilginç detaylar

İçişleri Bakanlığı’nın açıkladığı listede Karabağlar kaymakamının da açığa alındığı belirtildi. Fakat Kaymakam görevde olan Mehmet Sadık Tunç değil, daha önce ataması durdurulan Muammer Sönmez’di…

EGEDESONSÖZ - Paralel Devlet Yapılanması/FETÖ soruşturması kapsamında açığa alınan mülki idare amirleri listesinde İzmir’den iki vali yardımcısı ile bir ilçe kaymakamı yer almıştı. Bakanlığın açıkladığı listede dikkat çeken bir ayrıntı ortaya çıktı. 

Bakanlık, görevden alınanlar arasında Karabağlar’ın kaymakamının da olduğunu açıkladı. Kaymakam olarak da şu anda görevde olan Mehmet Sadık Tunç yerine Muammer Sönmez ismi yazıldı. Bu durum valilik ve kaymakamlıkta kafa karışıklığına neden olurken araştırmalar sonrası gerçek ortaya çıktı. 

Geçtiğimiz yıl yayınlanan kaymakamlar kararnamesinde Karabağlar’a atanan fakat halkın ve siyasetçilerin tepkisi nedeniyle görevlendirilmesi durdurulan Hukuk Müşaviri Muammer Sönmez’in isminin görevde alan Kaymakam Tunç’un yerine yazıldığı belirlendi.



Tunç, 1,5 yıl kaldığı kaymakamlıkta o dönem kararnameye tepki göstermiş, erken alınmasının ardından hakkının yenildiğini açıklamıştı. Kaymakam Tunç, yoğun destek ve birçok kişinin araya girmesi nedeniyle bakanlık oluruyla görevinde kalmıştı.

Soruşturma kapsamında açığa alınanlar arasında İzmir’de daha önce aktif görev yapmış birçok isim de dikkat çekti. 

İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA) Genel Sekreterliği görevinde bulunan Mülkiye Başmüfettişi Ergüder Can da açığa alındı.

Ayrıca, Çiğli’nin eski Kaymakamı Mustafa Arı, Menemen eski Kaymakamı Turgut Subaşı, Gaziemir eski Kaymakamı Şerafettin Tuğ, İzmir eski Vali Yardımcısı İbrahim Ballı, Seferihisar eski Kaymakamı Orhan Şefik Güldibi, Karabağlar eski Kaymakamı Veysel Özgür gibi isimler şu anda görev yaptıkları vali yardımcılıkları ve kaymakamlık görevlerinden alındı.

Ayrıca, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyelerinde hazırladığı raporlar ile dikkat çeken isimler arasında yer alan bir dönemin hızlı isimlerinden Mülkiye Başmüfettişi Aydın Börü de görevden al çektirildi.